пробег на ангренажен ремък?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
пробег на ангренажен ремък?
колеги, потърсих из архива на раздел пасат инфо по въпроса (и в аутодата също), ама не намерих отговор на въпроса си. а той е: на какъв интервал би следвало да се сменя ангренажен ремък за двигател 1.8 ABS? изминал съм около 30 хил. км. от последна смяна и мисля, че му е време (особено след като на служебното ми комбо ангренажа от същата марка като на пасатора се скъса на 37 хил. км.). какво бихте ме посъветвали?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Re: пробег на ангренажен ремък?
joro_kem написа:след като на служебното ми комбо ангренажа от същата марка като на пасатора се скъса на 37 хил. км.). какво бихте ме посъветвали?
Смени марката на ремъка!
Иначе 60к.,но за по-сигурно-към 50к.
А,и кажи марката на ремъка,за да я знаем!
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
joro_kem написа:марката на ремъка е FLENOR или FLENNOR, едно от двете. пробега, гарантиран от производителя на ремъка е едно, мен ме интересува производителя на двигателя какво препоръчва.
Според мен не си прав-важно е какво препоръчват производителите на ремъка.Кво го е*е двигателя за ремъка-ако си намериш,сложи си такъв за 200 хиляди,и аз бих си сложил,ако и ролката ти издържа,де!

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
joro_kem написа: да не бързам със смяната?
Уфффф... като пробег не е дошло времето, ма знае ли човек каква партида сте уцелили с тия ремъци...
Щом на пикапчето се е скъсал...
Макар, че има значение и дали има капак, как е стегнат, как е експлоатиран, каква е обтяжната ролка.... и още поне 33 фактора.