Няколко въпроса за Пасат Б 5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tihmir
Автомобил:
Двигател:

Няколко въпроса за Пасат Б 5

Мнениеот tihmir » Пет 02 окт 2009 19:40

Здр
1-Днес си сменях халогенките на късите светлини (H7 OSRAM NIGHTBREAKER)и докато ги сменях забелязах да висят 2 кабела единият, от които е с букса.Ето го и него:
Изображение
Другият е с два изолирани края:
http://img88.imageshack.us/img88/2170/image352.jpg
Знам, че така ще е доста трудно да кажете за какво са тези кабели, но все пак хрумва ли ви за какво може да са те на пръв поглед?
2-Това ограденото, дето е под филтъра за въздух в купето дали е някакъв датчик?
Изображение
3-За какво служи тази крушка, която е под крушката за къси светлини и как се пуска.
Изображение
Опитах се да включа тези крушки на двата фара по всякакъв начин но неразбрах от къде се пускат?
4-И последно - нормално ли е халогенката за дълги светлини на левият фар да е H1 а на десният да е H4 (защото при мен е точно така - аз мислех че трябва и двате да са еднакви)

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко въпроса за Пасат Б 5

Мнениеот ziatev » Съб 03 окт 2009 18:31

heavy metal zork Трябва да са еднакви H1.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Съб 03 окт 2009 18:42

Този кабел дето виси с буксата ми изглежда като за машинката за ел.регулирането на фаровете.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 03 окт 2009 19:16

1 - ограденото на първата снимка ми прилича на куплунга за машинката, която регулира фаровете (от шофьорското място);
2 - вероятно е датчик за температурата на входящият въздух. Аз съм с климатик, и го нямам. Може би ти си с климатроник ?
3 - от снимката не е много ясно, но според мен под лампата за къси е тази за габарит. На теб при габарит какво и къде свети ? Това може би обяснява изолираният кабел от втората снимка на 1 -.
4 - Според мен няма как в гнездо за лампа Н7 (къси) да се сложи лампа Н1 (дълги) - коренно се различават. Да не си се объркал с разположението им (късите са от външната страна, дългите от вътрешната) ?

Потребителски аватар
tihmir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihmir » Съб 03 окт 2009 21:57

Гнездото си е на H4 - на десният фар (на дългите светлини) и H1 - на левият фар (също на дългите светлини). Това заводски ли е така или при мен са правени някакви измишльотини
Значи къплунга дето виси действително може да е за моторчето за регулиране на фаровете, защото като местя копчето за регулирането на фароветете (което е до копчето за усилване и намаляне на светлината на таблото) въобще не реагира
А за крушката под тази за късите май найстина са габарити, но и двете не светят (за това се заблудих че незнам от къде се пускат тези крушки :dummy: ) Днес се опитах да ги сваля да видя дали са изгорели но доста неудобно място са сложени. Немога да бръкна и да стигна до тях

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Нед 04 окт 2009 8:28

Виждал съм да се продоават фарове за б5 и с Н4 на дългите,но щом са различни определено единия поне е сменян,виж дали ако дръпнеш копчето за включване на фаровете назад на този фар с крушката Н4 няма да ти светне т.нар. вграден халоген,защото при б5 има модели с вградени във фаровете халогени,а Н4 по спомен са крушки с две жички и едната да не е за дългите ,а другата за халогените.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 04 окт 2009 20:29

Доктора е отговорил перфектоюно,само ще вметна,тез крушчици/фасонки под късите светлини не се ли дърпа само и крушката излиза с фасунката,поне при Б4 е така,но не ми се верва да има Н4 и Н1 в комбинация,та нали Н4 си е крушка с две светлини,демек при теб сават три :screwy :screwy :screwy :screwy ,май колицата са я чешали некъде и са правени магарий,от там ти липсват и моторчетата за рег.на фаровете :lol:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 04 окт 2009 20:42

Заводски фаровете на Б5 са с Н7 за къси, а дългите (също заводски) са Н1 (фарове без светлина за мъгла), или Н4 (фарове със светлина за мъгла). Явно поне единият ти фар е сменян, и някой е бил на зор, или не много на ясно.

Потребителски аватар
tihmir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihmir » Нед 04 окт 2009 21:34

И мен ме съмнява че единият е сменян. Най-вероятно колата е била удраяна отпред.
Има доста неща, които са съмнителни и за това ви питам дали те са нормални (нпр.:стърчащи букси; различни крушки за дългите светлини (h1 и h4, двете трънички които минават отпред пред радиатора за които е закрепен датчика за външната температура, не минават от там и др.)

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пон 05 окт 2009 7:53

То е логично и е 100 процента истина,че единия ти фар е сменян,иначе заводски ги има и в двата варианта.При запалени фарове на къси дръпни ключа на фарвете към тебе и виж дали този със крушката Н4 ще светне,ако светне значи имаш вграден халоген и фара с Н4 би трябвало да е оригиналния.

Върни се в “Passat”