Здравейте колеги !
Колата ми е ПАсат Б3 на бензин и газ. Вчера както ис карах на магистралата започна да пръдърпва при скорост 120 и колата загуби тяга. Сега придърпва когато натисна повече педала на гаста без значение на коя предавка съм. Проблемът се изразява по-силно на газ. Дали е от свещите, защото съм чувал, че като се кара на газ се износват по-бързо ? Не вярвам да са кабели за свещи, защото ги смених преди около 3000 км, а свещите са на около 4-5000 км. Ако е от свещи, какви ще ми препоръчате ?

колата придърпва и няма тяга !
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колата придърпва и няма тяга !
Надали е от свещите,някой кабел да не е дефектирал от новите?Почвай да ги скубеш един по един докато работи и ако няма промяна на работа на двигателя при махане на кабела на някой от цилиндрите значи.... той е.Дистрибуторна капачка и палец сменил ли си?
Ако все пак искаш да сменяш свещи за твоя пасат NGK -препоръчвам ти ги
Къв мотор е пасата?
Прегледай газовия клапан за хлабава маса,моят газаджиите го бяха монтирали на магия.
И не на последно място смени си газстанцията да не са ти набутали някой бълвоч.
И все пак газ имаш ли в колата,да не е била на свършване?.
На бензин как е колата има ли ги същите симптоми.
Ако искаш да ти се помогне дай повече пояснения,хората не са медиуми тук
.Късмет.
Ако все пак искаш да сменяш свещи за твоя пасат NGK -препоръчвам ти ги
Къв мотор е пасата?
Прегледай газовия клапан за хлабава маса,моят газаджиите го бяха монтирали на магия.
И не на последно място смени си газстанцията да не са ти набутали някой бълвоч.
И все пак газ имаш ли в колата,да не е била на свършване?.
На бензин как е колата има ли ги същите симптоми.
Ако искаш да ти се помогне дай повече пояснения,хората не са медиуми тук

Моторът е 1.6 карбуратор. На бензин ги има същите симптоми, но в по-малка степен
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Провери,кабели,свещи,капачка и палец,там е ядЪ според мен,ако имаш заминал кабел,ги сменяй всичките и свещите към тях к-т не се стискъй съвет
,иначе виж и дистрибутурната капчка с палеца
,Успех

Колеги, днес смених дистрибуторната капачка и палеца на делкото, но няма подобрение. На студен двигател работи по-добре, но след известно време на газ започва да придърпва и няма тяга. Като изфорсирам колата също прекъсва и се кани да изгасне все едно не и стига гориво. След това като реша да тръгна, включвам на първа и като натисна педала на гаста колата няма тяга да тръгне и изгасва. На бензин работи по-добре и не гасне, но пак няма достатъчно тяга и лека придърпва сякаш. На какво може да се дължи това ? Сменил съм вече кабели преди около 3000 км, свещи и тях преди около 3000 км, д. капачка с палец...
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
Центровка!
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
aliays написа:Центровка!
И както си кара колегата на магистралата и изведнъж му се разбута центровката така ли?!!!

А как си със студения старт колега? Пали ли от първия път? Имайки предвид кое си оправил сякаш датчик на антифриза също може да ти прави такива проблеми...
Колеги, колата пали сравнително добре на студен двигател и на бензин и на газ. А когато е вече топъл двигателя си пали перфектно и на двете. разбира се на газ при студен двигател понякога се налага да върти стартера 3-4 секунди, но мисля, че е нормално за това гориво. Аз започвам да си мисля да не би да има нещо запушено по газовата уредба, защото на бензин от доста време не си върви перфектно колата и това е разбираемо, защото я карам предимно на газ. На какво мнение сте-дали има нещо запушено ?
Бих казал, че от както ми смениха ангренажа, колата няма тяга както преди, но що годе можеше да се кара нормално до преди няколко дни, когато се появи този проблем на магистралата
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AFN 1998
Провери си маркуча на газта на плочката където влиза в карбуратора, да не би да дърпа въздух от там.При мен беше прецакана резбата където влиза маркуча и дърпаше въздух.Аз минах 105 сервиза докато разберат че от там идва проблема.И аз имах същите симптоми като теб.Дано да съм ти помогнал.
Колеги, мисля че оправих проблема. Имаше леко изкочило маркуче от тройника за регулиране на изпарителя, което влиза в карбуратора и явно от там е смучело въздух . Освен това филтъра на газовия клапан беше задръстен с боклуци от " хубавата " ни газ . Дано да съм полезен на някой с решаването на проблема 

- vankoni
- Автомобил: VW passat B3 B5.5
- Двигател: PF1991 ALT2003
- Контакти:
vinetu написа:Бих казал, че от както ми смениха ангренажа, колата няма тяга както преди, но що годе можеше да се кара нормално до преди няколко дни, когато се появи този проблем на магистралата
Иди на елкон колега аз при служебния пасат имах същия проблем след смяна на ремъка, бяха прескочили един зъб на паразитното колело, при този двигател това е фатално за центровката.
- milen_1975
- Автомобил: VW Passat Variant B4
- Двигател: 1.8 ABS 1993
Този номер с прескочилия зъб и на мен ми се е случвал! То беше търсене да не е от бензина, после да не е и от газта, замерване на компресия да не са заминали сигменти! И накрая се оказа, че този, който ми е сменил ангренажния ремък си е оставил ръцете! Пасата ми е Б4 1,8 моно и това доказва, както се изказа един колега по нагоре в коментарите, че и 1 зъб да е прескочил е достатъчен за да скапе центровката, както на 1,6 мотор така и на 1,8 за 2.0 незнам.