колата придърпва и няма тяга !

Техническа и сервизна информация за Passat
vinetu
Автомобил:
Двигател:

колата придърпва и няма тяга !

Мнениеот vinetu » Съб 03 окт 2009 18:42

Здравейте колеги !
Колата ми е ПАсат Б3 на бензин и газ. Вчера както ис карах на магистралата започна да пръдърпва при скорост 120 и колата загуби тяга. Сега придърпва когато натисна повече педала на гаста без значение на коя предавка съм. Проблемът се изразява по-силно на газ. Дали е от свещите, защото съм чувал, че като се кара на газ се износват по-бързо ? Не вярвам да са кабели за свещи, защото ги смених преди около 3000 км, а свещите са на около 4-5000 км. Ако е от свещи, какви ще ми препоръчате ?

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: колата придърпва и няма тяга !

Мнениеот Danny boy » Нед 04 окт 2009 8:44

Надали е от свещите,някой кабел да не е дефектирал от новите?Почвай да ги скубеш един по един докато работи и ако няма промяна на работа на двигателя при махане на кабела на някой от цилиндрите значи.... той е.Дистрибуторна капачка и палец сменил ли си?
Ако все пак искаш да сменяш свещи за твоя пасат NGK -препоръчвам ти ги
Къв мотор е пасата?
Прегледай газовия клапан за хлабава маса,моят газаджиите го бяха монтирали на магия.
И не на последно място смени си газстанцията да не са ти набутали някой бълвоч.
И все пак газ имаш ли в колата,да не е била на свършване?.
На бензин как е колата има ли ги същите симптоми.
Ако искаш да ти се помогне дай повече пояснения,хората не са медиуми тук :да: .Късмет.

vinetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vinetu » Нед 04 окт 2009 10:54

Моторът е 1.6 карбуратор. На бензин ги има същите симптоми, но в по-малка степен

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 04 окт 2009 20:20

Провери,кабели,свещи,капачка и палец,там е ядЪ според мен,ако имаш заминал кабел,ги сменяй всичките и свещите към тях к-т не се стискъй съвет :!: :!: :!: :!: :!: ,иначе виж и дистрибутурната капчка с палеца :012: ,Успех

vinetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vinetu » Вто 06 окт 2009 17:18

Колеги, днес смених дистрибуторната капачка и палеца на делкото, но няма подобрение. На студен двигател работи по-добре, но след известно време на газ започва да придърпва и няма тяга. Като изфорсирам колата също прекъсва и се кани да изгасне все едно не и стига гориво. След това като реша да тръгна, включвам на първа и като натисна педала на гаста колата няма тяга да тръгне и изгасва. На бензин работи по-добре и не гасне, но пак няма достатъчно тяга и лека придърпва сякаш. На какво може да се дължи това ? Сменил съм вече кабели преди около 3000 км, свещи и тях преди около 3000 км, д. капачка с палец...

Потребителски аватар
aliays
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aliays » Вто 06 окт 2009 20:03

Центровка!

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Вто 06 окт 2009 21:13

aliays написа:Центровка!

И както си кара колегата на магистралата и изведнъж му се разбута центровката така ли?!!! :shock

А как си със студения старт колега? Пали ли от първия път? Имайки предвид кое си оправил сякаш датчик на антифриза също може да ти прави такива проблеми...

vinetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vinetu » Вто 06 окт 2009 22:11

Колеги, колата пали сравнително добре на студен двигател и на бензин и на газ. А когато е вече топъл двигателя си пали перфектно и на двете. разбира се на газ при студен двигател понякога се налага да върти стартера 3-4 секунди, но мисля, че е нормално за това гориво. Аз започвам да си мисля да не би да има нещо запушено по газовата уредба, защото на бензин от доста време не си върви перфектно колата и това е разбираемо, защото я карам предимно на газ. На какво мнение сте-дали има нещо запушено ?

vinetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vinetu » Вто 06 окт 2009 22:13

Бих казал, че от както ми смениха ангренажа, колата няма тяга както преди, но що годе можеше да се кара нормално до преди няколко дни, когато се появи този проблем на магистралата

zmija
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFN 1998

Мнениеот zmija » Сря 07 окт 2009 8:47

Провери си маркуча на газта на плочката където влиза в карбуратора, да не би да дърпа въздух от там.При мен беше прецакана резбата където влиза маркуча и дърпаше въздух.Аз минах 105 сервиза докато разберат че от там идва проблема.И аз имах същите симптоми като теб.Дано да съм ти помогнал.

vinetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vinetu » Чет 08 окт 2009 17:31

Колеги, мисля че оправих проблема. Имаше леко изкочило маркуче от тройника за регулиране на изпарителя, което влиза в карбуратора и явно от там е смучело въздух . Освен това филтъра на газовия клапан беше задръстен с боклуци от " хубавата " ни газ . Дано да съм полезен на някой с решаването на проблема :)

Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Чет 08 окт 2009 17:46

vinetu написа:Бих казал, че от както ми смениха ангренажа, колата няма тяга както преди, но що годе можеше да се кара нормално до преди няколко дни, когато се появи този проблем на магистралата

Иди на елкон колега аз при служебния пасат имах същия проблем след смяна на ремъка, бяха прескочили един зъб на паразитното колело, при този двигател това е фатално за центровката.

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Съб 10 окт 2009 0:46

Този номер с прескочилия зъб и на мен ми се е случвал! То беше търсене да не е от бензина, после да не е и от газта, замерване на компресия да не са заминали сигменти! И накрая се оказа, че този, който ми е сменил ангренажния ремък си е оставил ръцете! Пасата ми е Б4 1,8 моно и това доказва, както се изказа един колега по нагоре в коментарите, че и 1 зъб да е прескочил е достатъчен за да скапе центровката, както на 1,6 мотор така и на 1,8 за 2.0 незнам.

Върни се в “Passat”