защо на празен ход при загрял двигател купето се разлюлява леко всеедно е скъсан тампон на двигателя а при студен двигател всичко е нормално.
къде се намира тръбичката по която се оттича климатроника извън купето, защото имам чуството че ми тече в краката, т.е има като ръжда под стелката

няколко въпроса за пасат Б5
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: няколко въпроса за пасат Б5
Major написа:защо на празен ход при загрял двигател купето се разлюлява леко всеедно е скъсан тампон на двигателя а при студен двигател всичко е нормално.
къде се намира тръбичката по която се оттича климатроника извън купето, защото имам чуството че ми тече в краката, т.е има като ръжда под стелката
За първото - при студен двигател оборотите са малко повече от при загрял - може да е тампон наистина.Може и да има ядове с някой датчик и да работи лошо на загря двигател - започни с диагностика дали има грешки и какви.
За второто - сваляш жабката и кората под нея.Сваляш пластмасата,която е откъм пасажерската врата (под капачето има винт) долу в дясно.
Задигаш мокета и отдолу има едно палстмасово нещо,което отвежда конденза от тялото на климатика към едихн гумен фланец,откъдето изтича навън.ако нещо не ти е ясно пиши ми лично и ше ти кажа къде да пипнеш и какво да гледаш понеже виждам,че не си от София а за такова нещо няма смисъл да те разкарвам да идваш до сервиза.
Успех!