Здравейте!Как се свалят пластмасите върху праговете на В3,че да не счупя нещо?Идеята е да сменя мокета.
Предварително благодаря!

Разглобяване пластмасите на праговете В3?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Разглобяване пластмасите на праговете В3?
Издърпват се вертикално/на горе/!Направени са на щипки!
-
- Автомобил: Рено Меган
- Двигател: K4M760 2004
Благодаря!Само да попитам има ли значение дали да ги почна отзад или от пред?
- pas1.8mi
Мисля,че няма значение!Аз ги почвам винаги отпред! 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
pas1.8mi написа:Издърпват се вертикално/на горе/!Направени са на щипки!
Неее...

Не нагоре

Първо се натискат рязко надолу и с пръсти се стремиш да издърпаш долната част навътре към купето

В долната част на пластмасите има и едно като зъбчета (или като чавка), което се захапва също. Първо то трябва да се откачи, иначе при дърпането нагоре може да се счупи и после няма да легнат хубаво пластмасите

Миналата седмица махах част от тях

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
radotom написа:Първо се натискат рязко надолу и с пръсти се стремиш да издърпаш долната част навътре към купето
В долната част на пластмасите има и едно като зъбчета (или като чавка), което се захапва също. Първо то трябва да се откачи, иначе при дърпането нагоре може да се счупи и после няма да легнат хубаво пластмасите ;)
И аз ги махах миналата седмица точно така е и при Б4

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Радо е написал как става. Натискат се надолу със пръсти отваряш долният край към мокета около 1см и тогава вдигаш нагоре
На колегата pas1.8mi ще кажа като не си сигурен как точно става не давай такива стъвети че да не вкараш човека в разходи щото ако ги дръпне може да потроши я прага я щипките които го държат

На колегата pas1.8mi ще кажа като не си сигурен как точно става не давай такива стъвети че да не вкараш човека в разходи щото ако ги дръпне може да потроши я прага я щипките които го държат

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Е,ако при колегата вече са счупени е нормално да не знае,че има и такива щипки...така и аз излъгах някого з анещо понеже при мен вече беше счупено и излизаше по друг начин...недейте веднага с лошо
Аз друго да запитам - аз не съм си свалял още праговете (може би само тях още не съм) и ми е любопитно - за чии ги сваляте тея прагове,има ли нещо интересно,което аз да съм пропуснал?

Аз друго да запитам - аз не съм си свалял още праговете (може би само тях още не съм) и ми е любопитно - за чии ги сваляте тея прагове,има ли нещо интересно,което аз да съм пропуснал?

- radotom
- Модератор
Хахахах... при мен, например, там минават малка част от кабелите, които ти видя да ми излизат при акумулатора!
Всъщност- там, под пластмасите, минава цялата инсталация за назад, минава тръбичката за водата за задната църкалка, въздуховодите за центр. заключване- всичко, що е назад, освен горивната система
п.п. Кабеляка за горивната помпа и той там минава

Всъщност- там, под пластмасите, минава цялата инсталация за назад, минава тръбичката за водата за задната църкалка, въздуховодите за центр. заключване- всичко, що е назад, освен горивната система

п.п. Кабеляка за горивната помпа и той там минава

- pas1.8mi
znainainai написа:Радо е написал как става. Натискат се надолу със пръсти отваряш долният край към мокета около 1см и тогава вдигаш нагоре![]()
Свалял съм праговете многократно без счупвания/никакви/

П.П Отварял съм ги за прекарване на допълнителни проводници!

- radotom
- Модератор
pas1.8mi написа: Наистина ,първо се подхващат от вътрешната страна,но след това ги издърпвам на горе внимателно и си излизат без никакъв проблем!

Все пак - при отварянето на долната част- бих препоръчал да се натиснат първо надолу. Пластините, които държат зъбчетата са уж пружиниращи, ама на толкова древни пластмаси... да не рискуваме по-добре

Да ползвам случая да напомня, че под праговете има специални скобички, в които се разполагат разните му кабели, тръбички и т.н. Вкарвайте си ги в тях, защото после се разместват кабелите и редовно попадат точно там, дето са щипките!

Едно- не се затваря хубаво пластмасата, друго- ако се наруши изолацията на кабелчето и крайното стъпало на кас'тфона е фира!