Свирене откъм предницата B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gencho12
Автомобил:
Двигател:

Свирене откъм предницата B3

Мнениеот gencho12 » Сря 07 окт 2009 13:41

Здравейте, чувам напоследък при скорост над 70-80 км.ч някакво свирене при отклонение на волана леко вляво и леко вдясно. Като изправя волана свиренето спира. Преди се чуваше само при навиване на волана леко вдясно ,но сега се чува и в двете посоки. Чувал съм че лагерите свирели като са за смяна. Може ли обаче да е нещо друго? Струва ми се че откъм волана го чувам това свирене. Колата е Б3 1.6 SB.

Потребителски аватар
aliays
Автомобил:
Двигател:

Re: Свирене откъм предницата B3

Мнениеот aliays » Чет 08 окт 2009 8:02

Свирене или виене се чува! Лагерите вият поне моите виеха!

Потребителски аватар
gencho12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho12 » Чет 08 окт 2009 8:09

Ами по скоро свирене - абе като свирене на щурец. Макар ,че то е супер субективно това кой как нарича нещата.

Потребителски аватар
aliays
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aliays » Чет 08 окт 2009 9:57

Моите накладки свиреха така преди да ги сменя! и то точно когато чукна волана малко на където и да е. Не бяха свършили ама ги смених и сега е ОК!

Потребителски аватар
gencho12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho12 » Чет 08 окт 2009 10:28

Ами в интерес на истината преди около 3500 км. смених предните си дискове с нови. Съответно и накладките - Ate са новите. Колкото и да ги пазих първите 500 км. - спирах супер плавно и леко - пак просвириха. И си сега си свирят ,но уж е само когато спирам. Може пък и да е наистина нещо свързано със спирачната уредба - шенкели, съпорти, накладки :gruebel А ако са лагерите как и кога трябва да се чува "свирнята" - или по скоро "вият"?

Потребителски аватар
aliays
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aliays » Чет 08 окт 2009 10:58

Моите виеха, в началото само в завой, в ляв завой вие десния и обратното, тръгнах да сменям единия, но майсторчето настоя да сменим двата, защото беше тръгнал и другия и така ги смених! Та в началото вие само при завой когато караш 60км/ч и повече после започва и на право да вие и на по ниска скорост! Ако се съмняваш отиди при някой майстор да провери!
Но аз залагам на спирачките, като свири и натиснеш педала леко спира ли променя ли се звука?!

Потребителски аватар
Savatage
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Savatage » Чет 08 окт 2009 12:12

Колега и аз го имам същия проблем и се появи докато пътувах към морето. Не е от накладките 100% ... и аз се чудя от какво е. Дано някой да е имал същия проблем и да сподели от какво е било. Поздрави !

Chivatcheff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Chivatcheff » Пет 09 окт 2009 18:59

Колега, при мен го имаше същия проблем: като завивам наляво- отдясно свиреше могъщо......Почнах да си мисля за лагери, карета и всичко, що се намира около дясното колело. Най-накрая реших да се доверя на майстор и излезе следното:( :horror: ) ляв и десен лагер плюс дясна главина( при счупване на лагера (което аз не съм усетил) , горепосочения се е заклинил толкова, че беше превъртяла и главината...). А относно шума - и при мен отначало се чуваше отдясно, после взе да се мести към средата и най накрая взех да си мисля че е от багажника... :lol:

Върни се в “Passat”