Здравейте ще сменям предни спирачни дискове , passat 1.8Т , 98 (седан) и понеже има 2 размера на диаметъра на дисковете незнам на какво да се спра. VIN # ми е : ...3BZ...
и прочетох в този сайт (http://www.worldimpex.com/search_by_mod ... ry_id=1100)
, че до VIN # 3BX 124 900 са 282,5мм
, а от VIN # 3BX 124 901 са 288,5мм.
Някои може ли да сподели опит. Благодаря.

Пасат 98 размер спирачен диск според VIN
- mkalyonski
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат 98 размер спирачен диск според VIN
Да ти кажа сложи си от този който ти казва производителя. Аз имам горчив опит от такава процедура. Като си купих колата смених дискове и накладки. После на друго място само накладки. Мина се година и нещо след смяната на накладки по съвсем друг проблем бях в оторизиран сервиз. От там ми звъннаха и приемчика ми каза - "Тези дискове дето са ти на колата не са за нея. Ще се пребиеш." Аз изпаднах в шах. Уж каталози-маталози дрън дрън. Оказа се че накладките са си за този модел ама дисковете не. От което на накладката се получава един ръб от странатат на главината.
Така че няма да изгубиш много време да отскочиш до вносителите с талона на колата и да питаш кой размер е твоя.
Та аз сега имам едни дискове дето са карани 40к. км. и стоят на терасата. Някой ако му трябват да се обади.
Моят Ханс е като твоят (и реколтата му същата) само дето е комби.
Така че няма да изгубиш много време да отскочиш до вносителите с талона на колата и да питаш кой размер е твоя.
Та аз сега имам едни дискове дето са карани 40к. км. и стоят на терасата. Някой ако му трябват да се обади.
Моят Ханс е като твоят (и реколтата му същата) само дето е комби.
- mkalyonski
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора колега.
Следобяд бях на "цар Симеон", в Ауто+ и гледахме уж в каталога и мисля че пича ми поръча от по-малките 282мм , аз само ги капарирах но реших да поразровя малко за да съм сигурен преди да ги взема. И понеже моят двигател е 3BZ , което все пак е след 3BX мисля че съм с по-големия вариант затова пиша тук.
Следобяд бях на "цар Симеон", в Ауто+ и гледахме уж в каталога и мисля че пича ми поръча от по-малките 282мм , аз само ги капарирах но реших да поразровя малко за да съм сигурен преди да ги взема. И понеже моят двигател е 3BZ , което все пак е след 3BX мисля че съм с по-големия вариант затова пиша тук.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Не съм чувал за 1.8Т двигатели с код "3Bх" на Passat B5 (3B)...
За сметка на това пък, оригинално предните дискове са само 2 размера (според VW Self-Study Guide):

A кодът на двигателя ти може да е AEB, AGU, APU, ATW, AWT, ANB...
Toва е положението.
P.S. По-големи дискове стават, но може да се наложи смяна на съпорти, самите апарати и т.н.
И основното правило - сменяш диск, слагаш нови накладки.

За сметка на това пък, оригинално предните дискове са само 2 размера (според VW Self-Study Guide):

A кодът на двигателя ти може да е AEB, AGU, APU, ATW, AWT, ANB...
Toва е положението.

P.S. По-големи дискове стават, но може да се наложи смяна на съпорти, самите апарати и т.н.
И основното правило - сменяш диск, слагаш нови накладки.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, грешно разтълкуваш VIN номера. Това "Z" нищо не значи. Буквата, която те вълнува е "W" и си с по-малките дискове. А прехода към по-големите става между 3B-X-124 107 към 3B-X-124 108. Имай впредвид, че има разлика в каталожните номера на накладките за едните и за другите дискове. Дали разликата е в формата и дебелината на накладката или примерно само в цвета, т.е. дали са взаимозаменяеми едните с другите накладки не се знае. (по каталога няма как да се сравнят) ...като, че ли по-лесно беше да свалиш колелото и да погледнеш с какви дискове си. 

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
То е ясно, бре!
282,5 х 25.
282,5 х 25.
- mkalyonski
- Автомобил:
- Двигател:
Да оказа се , че съм с по-малките дискове. Продавача от Auto+ ми каза , че ..3BZW... e правилното тълкуване на номера и "W" ме вълнува. Благодаря още 1 път за навременния отговор.