Съвет за смяна на вътрешен маншон и гарнитура картер при Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Съвет за смяна на вътрешен маншон и гарнитура картер при Б4

Мнениеот dodo2000 » Пон 12 окт 2009 9:03

Необходим ми е съвет по какъв начин се извършва смяната на вътрешен десен маншон. Също така един и същ ли е като вид и размер левия и десния, понеже на мен ми изглежда, че десния е по дълъг а левия по къс. Понеже като отида до магазина да знам какво купувам а не да взема някой, който няма да ми свърши работа. Също така да ме ориентирате за някаква цена или производител. Другото нещо е, смяна на гарнитурата на картера. Там цената, която ми казаха е малко стряскаща - 50 лв. като за мойта кола - Пасат Б4 ABS двигател. Та да речем, че ги дам тези пари имали нещо специфично при смяната й, което заслужава внимание.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за смяна на вътрешен маншон и гарнитура картер при Б4

Мнениеот Петър Петров » Вто 13 окт 2009 0:08

За маншоните виж по-скоро дали полуоските са с еднакъв диаметър или дебелина, както го разбираш, ама за гарнитура на картера цената определено е нереална само дето за смяната ще ти трябва канал или подемник.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 13 окт 2009 7:36

При мен дясната полуоска е по-дебела от лявата. Иначе каретата мисля че са еднакви и би следвало захващането на маншона да е същото :wink: Обясни на магазинера какво точно ти трябва, защото на мен ми даоха вътрешната част на външния маншон :Mr Green Fun Цената мисля че е около 15~20лв в зависимост от производителя.

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1250p » Вто 13 окт 2009 8:30

За маншоните първо.Двата са малко различни на дясната полуоска е по дебела задната част която не е към карето,но спокоино може да сложиш и от лява полуоска пак ще кара гаранция.Каретата както вътрешните така и външните са еднакви.За гарнитурата на картера.Сваляш картера като единственото специфично нещо е двата болта които са към маховика те се развиват малко по трудно.Сваляш всички болтове и сваляш .Ако имаш някакав силикон на елринг или виктор реинц мажеш с него гарнитурата от двата края препоръчвам.Ако нямаш събираш така и внимаваш за двата болта да не се хванат на криво защото се завиват в алуминии.А и да не забравиш да източиш масалцето първо че ще стане баня :D

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 13 окт 2009 20:26

За Маншоните са ти го написали Колегите!За гарнитурата на картера ти препоръчвам да си вземеш гумена-по-скъпа е ,но си заслужава/около 30лв?!

П.П А 50 лв е сигурно гумена,но с обичайната надценка за Плевен,Градски! :wink:

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1250p » Сря 14 окт 2009 11:31

За картер гумена не съм срещал ,но може и да има.За капак клапани вече съм сигурен че има може би за нея става дума.Гарнитурата за картера на елринг е дебела около 2 милиметра.На моя пасат карам с такава и дори не съм я мазал със силикон и си кара вече може би около 2 години защото нямах под ръка и няма проблеми.Притегни я първо преди да я смениш ако не си я сменил вече,ще се очудиш колко са ти хлабави болтовете.Даже предполагам че ще спре да тече,ако е така спестяваш за бира :D ако ли не нова.

Върни се в “Passat”