B5.5 заключен багажник

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

B5.5 заключен багажник

Мнениеот Тони1 » Нед 30 окт 2011 14:24

Някое знае ли какво може да е това,при натискане копченцето на багажника,нещо изпращя жестоко и от тогава няма отключване багажника,единствено при натискане на гуменото копче се чува кратък звук и дотам...говорим за седан...

Потребителски аватар
Nicks
Автомобил:
Двигател:

Re: B5.5 заключен багажник

Мнениеот Nicks » Пет 25 май 2012 10:41

Колега ако си решил проблема сподели. Аз не чух нищо да щрака но нито от дистанционното нито от купето се отваря багажника.Само се сещам че ми беше изгорял предпазителя за централното и стъклата смених го но багажника не се отваря пак

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Пет 25 май 2012 13:03

Колеги не знам дали са същите но предполагам че поне са подобни с на бора-купе.Ще споделя какъв беше проблема при мен при същите симптоми.Под кората на самия капак има механизъм с лостова система които са закрепени с пластмасови накрайници.При мен беше счупена част от тази пластмаса и затова не се отваряше нито с ключ нито с централното.Влиза се през задните седалки с фенерче.Развиват се крепежните винтчета на кората с кръстата отверка.С еврейско ключе Т-25 мисля че беше се маха триъгълника и кората се маха.Дърпате с ръка лостовата система и багажника трябва да се отвори.Това беше при мен но в една друга тема срещнах че се чюпела някаква пружина в самата брава.Но това ще го търсите след като сте отворили багажника!Успех и дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пет 25 май 2012 14:09

И аз така през задните седалки ,иначе при мен се беше извадило само жилото от механизма който отваря,нямаше нищо скъсано или счупено.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Нед 27 май 2012 17:49

подобен случай-беше скъсано жилото което се намира под кората на багажника.При натискане на гуменото копче се чува шум от моторчето което опъва жилото. Ако не си е на място или е скъсано,няма отваряне,освен през задните седалки. Жилото се продава като рез. част.

Потребителски аватар
ch2mod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ch2mod » Нед 27 май 2012 17:59

при мен не се отваряше с ключ
като купих бората прехвърлих оборудването от багажника на полото
след няколко дни ми се наложи да пак да карам полото и греда не се отваря с ключ а акумулатора свален

на другия ден като оворих се оказа че пластмасата която държи шпилката при ключалката е счупена

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пет 01 юни 2012 17:03

Влиза се през задните седалки. Развиват се всички винчета, държащи кората. Изважда се малко трудно но става. И дърпате лосчето за да отворите. Излизате от колата и вече при отворен багажник виждате причината. Най-често е пластмасовият накрайник за регулиране на лостовата система. Взимате каникулит-гел. Заливате вътрешната част на пласмасовият накрайник. Поставяте лостчето и регулирате системата внимателно. Това трябва да стане в рамките на 5-6мин.(напълно достатъчно време). Оставяте така всичко да засъхне гела около 2 часа, при възможност и повече. Правите 1 - 2 опита и ако всичко е наред сглабяте всичко и затваряте внимателно и оставяте още 10 часа да изсъхне добре лепилото.
Това се случи при мен зимата и в първият момент реших, че ми е замръзнала ключалката, но след като разглобих всичко видях причината.
Успех

Върни се в “Passat”