скъсан ангренаж, стана тя каквато стана :(

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
aisd
Автомобил: пасат
Двигател: AVF 2005

скъсан ангренаж, стана тя каквато стана :(

Мнениеот aisd » Вто 14 мар 2006 16:51

Момчета и момичета, стана тя каквато стана :( . Скъсах ангренажен ремък. Както си карах и изведнъж всичко угасна. Помислих, че е нещо от тоците. Закачих я с един приятел и започнах да я тегля. Откъде да знам, че не трябва. Кагато отидохме до най-близкия сервиз се оказа, че е скъсан ремъка. А беше само на 8 000 км., ама Бош. Сложиха нов, но работи само на 1-2 цилиндъра. Прецакал съм работата. Та казвайте колко горе-долу ще излезе ремонта - клапани, водачи, шлайфане глава и легла на клапаните, гарнитури и т.н. Интересува ме само цената на частите. Имам приятел със сервиз, който ще го направи.
P.S. Колата е Пасат, 1.8ми, 89 г.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 14 мар 2006 19:57

мисля че за около 400-500лв ще се оправиш, аз съм късал ремък на nissan sunny diesel и ми излезе 700лв с ремонта, така че мисля за vw трябва да е по-евтино.много кофти работа а???а като си сменил ремъка преди 8000км смени ли и ролката?може от нея да е проблема

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 14 мар 2006 20:18

На 8к км си скъсал ремъка Изображение много кофти от къде го взе да не се стъпва там :!:

Потребителски аватар
aisd

Мнениеот aisd » Вто 14 мар 2006 20:19

Ролката е ОК. Не е в нея проблема. Още като го слагаха /ремъка/ ми се стори, че е много натегнат. Може ли да е това причината.
Кажете сега като слегам нов ремък каква марка и от къде да го купя

Потребителски аватар
aisd

Мнениеот aisd » Вто 14 мар 2006 20:21

Вече не си спомням от къде го купих, но явно е бил или стар или менте

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 14 мар 2006 20:21

Колега не ме плаши, че и аз си смених ангренажа с Бош.И ролката смених ама ти ме шашна. :shock

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 14 мар 2006 20:56

Вероятно проблема е, че не е BOSH, а не това, че е! Сигурно е бил менте. Аз си го смених с такъв, смених си и ролката и нямам никакви проблеми вече почти 40к км.Сега, когато си оправям гарнитурата ми беше и много удобно да го погледна. Почти не личат следи от работата му по него. Купих си го от АвтоКар, но това е в Пловдив. Доколкото знам, имат магазини и в други градове. От там си взех и ролката.
А иначе, съболезнования на колегата! В момента сам чувствам колко е кофти, като ти е повредена колата!

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Вто 14 мар 2006 21:48

смени майсторите, на този мотор 1.8 ABS или RP клапаните не могат да ударят посмъртно

Потребителски аватар
neocom
Автомобил: B9
Двигател:

Мнениеот neocom » Вто 14 мар 2006 22:34

..я да питам, че и аз скоро си смених всички ремъци ролки, обтегачи и филтри на моят пасатор, но ангренажа не успях да намеря GATES и ми препоръчаха DAYCO, та въпроса ми е колко е качествена тази марка?

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Вто 14 мар 2006 22:35

neocom написа:..я да питам, че и аз скоро си смених всички ремъци ролки, обтегачи и филтри на моят пасатор, но ангренажа не успях да намеря GATES и ми препоръчаха DAYCO, та въпроса ми е колко е качествена тази марка?

достатъчно качествена е колега

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 15 мар 2006 2:12

Аз слагам ремък Gates и ролка INA. Проблеми никакви.

Един фиат браво беше скъсал ангренаж преди 2 месеца. Ремонта беше около 700-750 лв.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 15 мар 2006 9:17

Някой може ли да опише на кратко, какво става в двигателя след скъсване на този ремък?!
aisd - моите най-искрени съчуствия за случилото се!Аз бих потърсил някаква отговорност за тази беля, макар да е трудно да се установи каква е точно причината за скъсването. Като за начало може да разбереш дали ремъка ти е наистина Бош и в зависимост от това да знаеш къде да ходиш - или в магазина от където си го взел, или в сервиза където са ти го сменили.
Бих ти препоръчал когато си купуваш такива сериозни части, да го правиш от добри магазини/сервизи - Юнитрейд, Ауто +. Аз например авточасти основно пазарувам от Ауто +, познавам колеги, приятели, познати, роднини, които от години само от там пазаруват.

П.П. Между другото - в сервиза където ходих да ми сменят ремъка, ми дадоха гаранция, не мога да се сетя в момента колко километра бяха, трябва да погледна в дневничето на автомобила. Със сигурност гаранцията беше над 20 000 км, да не говорим за тези мижави 8 000 км. На капака на ремъка, отгоре, с бял маркер написаха километрите на които е сменян.Струва ми се, че всеки добър сервиз би трябвало да ти даде някаква гаранция при смяна на такава важна част!

Последна промяна от doktora на Сря 15 мар 2006 9:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 мар 2006 9:27

ангренажа синхронизира работата на коляновия вал с буталата по него и разпределителния вал с клапаните. като се скъса-коляновия продължава да се върти защото скоростите са закачени за него а разпределителния спира.
който клапан е останал отворен има близка среща с буталото дето идва отдолу. и куп последствия...
най накратко-това става.

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 15 мар 2006 9:40

На въпроса на колегата doktora какво става с двигателя.
На кратко:
Когато се скъса ангренажен ремъкспира движението на Газоразпределителния вал, който от своя страна спира да управлява клапаните.Т.е. някой клапани остават постоянно отворено, а други остават постоян затворени.В същото време обаче буталата продължават да се движат от енерцията на автомобила, или както много лоше е направил колегата са го дърпали. Точно тогава буталото се среща и удри клапана.По принцип е изчислено буталото да не среща клапана - т.е. се разминават.
Резултата е спукано бутало изкривен клапан и водачи.
Някой бутала имат специялно оформени легла за такива случай.
Аз незнам кой двигатели ги имат и кой нямат. Дано popeye е прав че не може да се случи това на АБС и РП двигателите, защото аз съм с АБС.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 15 мар 2006 11:11

Знам че въпроса ми може да звучи малко глупаво след всички обяснения по-горе, но може ли някой да поясни защо не трябва да се тегли колата след такова скъсване - коляновия вал продължава ли да се върти при положение че двигателя не работи и е изключено от скорост? Извинявам се ако съм подразнил някой , но наистина ми е любопитно. :oops:

Върни се в “Passat”