Пасат Б5 осветление на табло

Техническа и сервизна информация за Passat
A.AlexandroVW
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 осветление на табло

Мнениеот A.AlexandroVW » Съб 03 май 2014 21:56

Здравейте колеги !
На скоро станах собственик на Пасат Б5 1997г. и тъй като осветлението на таблото и климатроника е изключително слабо понеже повечето диоди не светят,бих искал съвет и помощ :
1-во Как се сваля оборотомера
2-ро Кои диоди биха били подходящи
Ако има подобна тема ме насочете към нея,ако ли не ще се радвам да видя отговори :beer

qq12
Автомобил:
Двигател:

Re: Осветление на табло - Пасат Б5

Мнениеот qq12 » Пон 05 май 2014 9:08

Не че нещо ислам да кажа , но пробва ли да регулираш силата на осветлението ? Копчето се намира в дясно от ключа за фаровете.

Потребителски аватар
vladaeca
Автомобил: VW Passat B5 4Motion
Двигател: ADR 98
Контакти:

Re: Пасат Б5 осветление на табло

Мнениеот vladaeca » Чет 08 май 2014 9:03

Странно този тип диоди не горят.
Но съм виждал табла и с крушки така, че не е ясно.
Все пак колата е от по старите и нищо чудно таблото да е напрвено с лампички вместо с диоди.

Първо провери регулирането както те посъветвал колегата, а след това ще го мислим.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 08 май 2014 9:25

На климатроника е с мижави лампи с цокъл. За да се сложат светодиоди трябва да се свали плаката , а има много разглобяване на дисплея.

Потребителски аватар
b3as7
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1997 ADR

Мнениеот b3as7 » Чет 08 май 2014 20:31

А винаги ли ти светва самото табло като включиш фаровете? Защото при мен не винаги. Индикаторите обаче си светят. В добавка, радиото ми се гаси като го увелича над 11-12 или като се затвори вратата малко по-силно. Предполагам, че има някакъв проблем с токовете. Може и при теб да е нещо подобно.

A.AlexandroVW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот A.AlexandroVW » Пет 09 май 2014 18:36

Благодаря Ви колеги, че ми обърнахте внимание и изразихте мнения. :bowdown Не е от копчето за регулиране, защото първо него проверих. Ходих до майстори и ми казаха,че таблото ми е със свето диоди, но така и не ми отстраниха проблема(само ми взеха кинтите). Индикаторите за горивото и температурата ми са осветени а останалите прибори, не. Учудващо е и,че те ми казаха, че на практика тези свето диоди са вечни. Странното е, че имам колата от един месец и в началото приборите (оборотомер и скоростомер) светеха частично, а сега въобще. :icon_sad Автомобила е нов внос и аз я регистрирах. Механични манипулации по таблото няма, само "обичайните" за БГ процедури по превъртането на километража. :mad Не знам вече какво да правя, но тези нередности адски ме дразнят. Обмислям варианта да купя табло втора ръка, но ме притеснява факта, че може да попадна на същото. И на края още веднъж Благодаря за съпричастността Ви.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 09 май 2014 20:21

Виж тук дали няма някакви идеи :c020
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=53007&p=3984751&hilit=LED#p3984751
Има и други теми, виждал съм снимки.
Напиши 'SMD LED' в Търсачката и търси само във Форумна зона.

A.AlexandroVW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот A.AlexandroVW » Съб 10 май 2014 6:56

Това ще ми е от полза колега, radotom :th_up . Преди да пусна темата, много време търсих тук в техническия форум но не попаднах на тази. Ще ми е много полезна,защото аз нямам уменията да запоявам така прецизно с поялник, но едно приятелче което поправя GSM-и ще помага :mhihi Но тъй като него е правил,трябваше да го види нагледно. И да отговоря на въпроса на b3as7,таблото винаги светва като включа фаровете.
Остана само да намеря необходимия тип диоди :confused,защото в нашия град нещата около качествени майстори и магазини е беднотия.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пет 14 окт 2016 10:43

Здравейте Колеги,
Използвам темата за да се обърна за помощ и съвети от вас. Мой колега има Пасат В5 1999г с климатик ( не климатроник) Проблема е, че осветлението на приборите на климатика си работи когато си поиска и то след почукване на някоя от врътките. Всички останали прибори се осветяват нормално. Разглобих този панел с врътките, откачайки жилата на клапите и двата куплунга, но така и не открих от къде мога да достигна то тези лампи или диоди, нямам идея. Явно някъде има не добър контакт или студена спойка но не мога да разглобя въпросния панел и ме е страх да не счупя нещо.
Ако някой се е сблъсквал с този проблем, моля да сподели
Благодаря предварително

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пет 14 окт 2016 11:42

Аз имах същия проблем на моя B5 - светеха си врътките когато си решат - това с почукването също помагаше за кратко - така и не отстраних проблема. Сега на Лупото по същия начин - предполагам е едно и също за това ще ми е интересно някой колега да каже как да се поправи.

Потребителски аватар
petar4oo
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 1999

Мнениеот petar4oo » Съб 22 окт 2016 22:55

Колега и аз имах твоя проблем с диодите на таблото. Затова разглобих таблото свалих километража много внимателно се махат стрелките от приборите (скоростомер,оборотомер,гориво и вода) ама наистина дяволски леко и внимателно. След това заварташ едни запчета и красивата пластмаса с цифри и обозначения се сваля. До тук лесното после ако си малко на ТИ с поялника взимаш един и почваш да разпояваш МНОГО внимателно диод по диод като маркираш каде са СИНИ,ЖЪЛТИ И ЧЕРВЕНИ че после да ти не свети ръчната синя пък ABS-а в зелено ;) . И от тук нататък мисля че няма нужда да казвам,че трябва с тях да идеш става и с един в магазин за такива простотии копуваш си ги около 25-28 диода май бяха за около 0,25-0,30 ст. Абе 10 кинта те оправят,запояваш сглабяш и се кефиш на най яркия километраж. При мен в пряка слънчева светлина таблото се вижда идеално а вечерно време осветява цялата кола в синьо. Успех.

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Нед 23 окт 2016 9:17

Volkswangel написа:Здравейте Колеги,
Използвам темата за да се обърна за помощ и съвети от вас. Мой колега има Пасат В5 1999г с климатик ( не климатроник) Проблема е, че осветлението на приборите на климатика си работи когато си поиска и то след почукване на някоя от врътките. Всички останали прибори се осветяват нормално. Разглобих този панел с врътките, откачайки жилата на клапите и двата куплунга, но така и не открих от къде мога да достигна то тези лампи или диоди, нямам идея. Явно някъде има не добър контакт или студена спойка но не мога да разглобя въпросния панел и ме е страх да не счупя нещо.
Ако някой се е сблъсквал с този проблем, моля да сподели
Благодаря предварително

:bishop

Сваляш средната врътка зад нея е крушката, сигурно не прави хубав контакт. :mrgreen

Volkswangel

Мнениеот Volkswangel » Пон 24 окт 2016 9:37

Благодаря Nikolay_SS. Има ли начин на сваляне на тази врътка? Да не счупя нещо?

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Сря 26 окт 2016 4:07

С остри клещи увити в изолирбанд или някакво парцалче. Може и с малуъ маркуч, ако имаш с такъв размер колкото е лампичката.

Volkswangel

Мнениеот Volkswangel » Сря 26 окт 2016 8:40

nikolay_ss написа:С остри клещи увити в изолирбанд или някакво парцалче. Може и с малуъ маркуч, ако имаш с такъв размер колкото е лампичката.

За лампичката ясно, но аз питам врътката как се сваля.
Благодаря!

Върни се в “Passat”