Разход на пасат G60?

Техническа и сервизна информация за Passat
mmaxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Разход на пасат G60?

Мнениеот mmaxx » Вто 21 мар 2006 23:17

здравейте.Искам като за начало да ви поздравя за чудесния форум.Личи си че се поддържа от истински манияци! Да продължавате занапред все така

Сега по същество - много ми допада такава кола и се намира на прилична цена - passat G60 synchro комби и понеже надявам се (да чукаме на дърво) лятото да ми се отдаде възможност да си купя кола ми се иска да чуя вашите мнения по въпроса и най-вече малко ме притеснява разхода.160 магарета , 4х4 не звучи много обнадеждаващо... :roll:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 21 мар 2006 23:41

Добре дошъл!
Така, ще ми се малко да те приземя. G60 е страшно притенциозен двигател от към поддръжка, само нещо да не смениш навреме в този компресор и си вече 800 евро по-беден. Твърдя, че в Бг добре поддържани такива коли (не разбирай само Пасат, а такъв двг.) се броят на пръсти. И притежателите им като тръгнат да ги продават всички ги обявяват за "луди" поради цената, която искат.
Изображение

Това е как едно G60 обикновено прекарва времето си, според щатския форум, а повярвай те имат пари да ги поддържат.
Но ако все пак си решил твърдо:
Разход ная бензин (газ изобщо не говоря, ако търсиш икономична кола това не е твоята) градско мин 15 л/100 км.
За повече инфо виж и тук http://www.g40g60.bol.bg/ свържи се с тези хора, ако тръгнеш да купуваш, ще ти са от полза.
Успех.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Вто 21 мар 2006 23:55

Един приятел има Пасат G60 Synchro и трябва да отбележа, че колата му(той не е от хората, които поддържат колите си) върви колкото обикновен 1.8. Компресора явно отдавна си е изпял песента. :roll: Та и моите наблюдения са, че тая кола иска много добра поддръжка и е за хора с по-големи възможности.

mmaxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mmaxx » Сря 22 мар 2006 13:56

Брат ми има ауди 90 куатро 2,3 и горе-долу си мислех че са един дол дренки откъм разход и поддръжка ама явно не е така.
А относно някой не g60 а само синхро? Например 2,0 ? Скъпи ли са им частите в сравнение с куатро системите на ауди? И отново разхода?

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Сря 22 мар 2006 14:11

mmaxx написа:Брат ми има ауди 90 куатро 2,3 и горе-долу си мислех че са един дол дренки откъм разход и поддръжка ама явно не е така.
А относно някой не g60 а само синхро? Например 2,0 ? Скъпи ли са им частите в сравнение с куатро системите на ауди? И отново разхода?

Шефа ми продава едно синхро,но не знам какви пари.Ако те интересува,ще попитам ,и ще ти пратя Л.С.
Иначе аз не бих си купил,но на мен ми трябваше евтина за подръжка,както и откъм разход кола,затова си взех 1.8ми :wink: !

mmaxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mmaxx » Сря 22 мар 2006 17:27

Iavor написа:
mmaxx написа:Брат ми има ауди 90 куатро 2,3 и горе-долу си мислех че са един дол дренки откъм разход и поддръжка ама явно не е така.

Шефа ми продава едно синхро,но не знам какви пари.Ако те интересува,ще попитам ,и ще ти пратя Л.С.
Иначе аз не бих си купил,но на мен ми трябваше евтина за подръжка,както и откъм разход кола,затова си взех 1.8ми :wink: !

Няма нужда засега , в близките 2-3 месеца няма да мога да си позволя :wink: Засега питам ориентировъчно да знам горе-долу в сравнение с куатрото кое е по-добро а и пасаторите много ме кефят точно тия без решетката

Потребителски аватар
bad_fox
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bad_fox » Нед 26 мар 2006 1:58

Аз имам такава кола и трябва да ти кажа че е страхотна! Живея в такъв район където зимите са си точно зими и кола като тази е просто мечта :) Като разход какво да ти кажа зависи колко тежък крак имаш миналата година ходихме с жената и още 2 души на море и ми даде 8/100 разход като съм карал със средна скорост ~120км/ч, градско обаче ми е давала и 11 и 23 на 100. На газ незнам как е щото нямам уредба и си я карам на бензин не е трудна за подръжка но няма части за синхрото това е проблема при мене! Върви като луда и направо ти казвам ако ти изпадне си взимай (скъпичко удоволствие си е де не казвам че е като друга кола) аз имам още 4 коли ама само тая си карам!

http://dc.netcomlan.com/pic/passatG60.jpg
http://dc.netcomlan.com/pic/passatG60_1.jpg

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Вто 28 мар 2006 16:24

Колата е супер.Аз имам такава тунингована ,единствено трудно се намират в добро състояние за това както е писал brabus се свържи с хората от показания сайт те ще ти помогнат . За компресора не се притеснявай в повечето случаи е необходим само ремонт , който не е много скъп и компресора ще е като нов.

Върни се в “Passat”