Колеги,пасатора изведнъж му хрумна да не включва перките.Преди 3 дни стигна до 105 градуса а перките не помръднаха (за радост не е омешил маслото с антифриза).
Та въпроса ми е освен датчика,който е на радиатора,може ли да има друга причина поради която да не се включват перките???
Пасат б4 отказва да включи перките
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Пасат б4 отказва да включи перките
Предпазител
Имаш ли една черна правоъгълна кутия междъ акумулатора и казанчето на чистачките? Там в нея също има бушон пластина със 2 болчета под капачето
Извади буксата на датчика на радиатора и замости ЧЕРВЕН и ЧЕРВЕН със БЯЛА лента тези са за 1-ва степен и ЧЕРВЕН и ЧЕРВЕН със ЧЕРНА лента тези пък са 2-ра степен ако е от датчика трябва да работят
Ако не заработят степените търси бушон 

Имаш ли една черна правоъгълна кутия междъ акумулатора и казанчето на чистачките? Там в нея също има бушон пластина със 2 болчета под капачето

Извади буксата на датчика на радиатора и замости ЧЕРВЕН и ЧЕРВЕН със БЯЛА лента тези са за 1-ва степен и ЧЕРВЕН и ЧЕРВЕН със ЧЕРНА лента тези пък са 2-ра степен ако е от датчика трябва да работят

- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Колега аз съм много бос по токовите,но днес с моят тъст,който е електричар свързахме буксата на датчика с акомулатора и двете степени проработиха този тест не е ли като този за който говориш ти???
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Почти затова съм написал кой със кой кабел да мостиш на буксата за да се разбере бушона здрав ли е там на буксата ЧЕРВЕНИЯТ кабел е +12V през бушон и ако е изгорял бушона там няма да има тези 12V
- angelov.id
- Автомобил: turan
- Двигател: dizel 2007
Колеги проблема може да е в датчика които дава информация на таблото, демек ако се е скапал този датчик показва по висока температура, а всъшност температурата е много по ниска от тази която показва индикатора на таблото и затова нети включва перката. Перката се включва от друг датчик които е на радиатора