Passat или Astra

Техническа и сервизна информация за Passat
scuba.

Passat или Astra

Мнениеот scuba. » Вто 19 окт 2004 12:02

Едва ли е тука мястото където дапитам, ама.... Ще купувам кола. Аз искам Пасат (92-93 год.) а благоверната ми жена иска Астра (93-94 год.). Вие не ми казвайте коя е по-добра, ми посъветвайте как да накарам жената да се навие на Пасат_ора? Дайте цени за поддръжка, разходи.. ей такива неща. Ако имам финансов аргумент ще я навия!

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 19 окт 2004 12:11

Точно в момента гледам през прозореца една Астра спряла зад Пасата ми и съжалявам, че не ми е тука фотоапарата да ти снимам веждите и праговете на Астрата. Смятам че ще ти е предостатъчен аргумент.
Купи и на жената Астрата ако ти гарантира че ТЯ ще я кърпи всяко лято

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 19 окт 2004 12:14

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 15:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 19 окт 2004 12:18

Само да отбележа, че Пасат трябва да се сравнява с Вектра, а Голф 3 с Астра.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 19 окт 2004 12:32

brabus написа:....

аз съм на същото мнение!не могат да се правят сравнения между двата модела.
като общо за марките и OPEL и VW са комерсиални коли в България,цените на частите са горе-долу еднакви.

п.с.нормално е в този форум везната да натежи в полза на VW :D

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 19 окт 2004 15:04

пасата е по-голям щом си семеен това трябва да е от значение
иначе опелите са по-чупливи

Лаик

Мнениеот Лаик » Вто 19 окт 2004 15:42

За цените на Опел и Фолксваген нещо не съм много съгласен. Аз имам служебна Тойота, иначе миналата година купих една Астра комби 2002 год, ударена отзад и сега жена ми се сдоби с Пасат 2000, който се ремонтира, така че от опит мога да споделя мнението си, че най-скъпа е поддръжката на японските коли, после е Фолксваген и Опел е далеч наза, при това говоря за сравнение между ТМ Ауто, Юнитрейд и Булвария, Бояна ауто, Аксон (плюс при Опел е че т.нар. оторизирани вносители в София са 5-6 и се конкурират)
Иначе като коли и трете вършат работа, трудно ми е да ги сравня, щото Тойотата е малка - Ярис, Опела и Пасата са горе-долу на един размер и обем - двете са комбита (е, Пасата е с 50см. по-дълъг и с 4 по-широк). Като возия и двете са тежки коли - разликата е 300 кг и возят добре. Като динамика са несравними- Опела е 85 коня бензин, Пасата е над 100 дизел 1.9 ТДИ (точно се опитвам във форума да разбера къде да видя точно колко коня е) Като екстри Пасата и Опела са сравнивми - ербеци - 4, мултифункционални волани, АБС, Тракшъни и т.н. Като че ли Опела има повече място в купето да си оставиш личните неща - повече джобчета, кутиики, жабката е по-голяма, климатика му е много ефикасен, нищо че е ръчен, не климатроник като на Пасата.
Като че ли след 2000 год вече Фолксваген и Опел си дишат във врата и вече зависи от конкретния модел кой е по-добър.
Но определено за годините, за които питаш първоначално, Фолксваген е по-надежден, по-малко се чупи и не ръждясва. Вече след 98 и Опел е поцинкован и е с 12 год. гаранция за ръжда.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 19 окт 2004 16:44

някъде имаше една знаменита реплика на сър шон конъри касаеща старите шкоди-но е в сила напълно за опелите.
на тях ръждата им се вгражда при производството-за да не се налага да чакаш толкова дълго...

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Сря 20 окт 2004 0:19

При мен стоеш същата дилема Пасат или Астра !!! Screwy
Но в крайна сметка посъбрах малко повечко кинти и си взех Пасат !!
А в същото време една дружка си взе астра и вече процесът ръждив е тръгнал неумолимо!!!

sinner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sinner » Пет 22 окт 2004 11:33

дам
щом е за стари коли (93) пасата явно е по-добрия избор
при опелите има ръжда, но не се налага всяка година да ги кърпиш, а по скоро през 4-5 и то предимно на веждите

Потребителски аватар
CX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CX » Сря 27 окт 2004 13:44

Пасат :) Нямам особена идея (аз съм по ситроените), ама тия приказки за ръждата би трябвало да я убедят. :? А и пасатите са ми по-симпатични :wink:
Наздраве :)
Beer

Върни се в “Passat”