dancing_niki написа:Здравейте колеги,
карам Пасат Б5.5 и въпросът ми е имат ли нормалните (без ксенон) фарове релета или всичкото ток минава през ключа, че го свалях днес и ми се видяха малко тънички кабелчетата дето минават през него. Даже тези които знаят ако могат да ми изкопаят една такава схема ще е перфектно

Много благодаря на всички за вниманието!
всичко минава само през ключа и лоста за светлините без никакви релета, за да може да се продава резервната част - ключ за светлини.

то иначе щеше да е вечен ключа ако имаше 2 реленца с по 2 групи контакти за около 4 евро.
вземи 2 или 4 релета и си ги сложи отпред до фаровете, там има всички нужни кабели, само ще си пуснеш един 4кв.мм директно от акумулатора за захранване на крушките. Нали се сещаш как да ги вържеш - обща маса за релетата, +12V за всяко от кабелите дето в момента пускат +12V крушките, режеш ги от снопа преди буксата на фара и ги вързваш към релетата.
4 кв.мм. който си пуснал от акумулатора свързваш на всички общи контакти на релета /COM/ , а всеки нормално отворен контакт /NO/ свързваш към другата част от отрязаното преди това кабелче за крушката.
а за какво ти е схема, вземи една пробна лампичка или уред и спрямо маса виж в трите положения на ключа
/две надясно и едно към теб/ къде излиза напрежение.
на долния ред са дебелите кабели където имаш:червен: +12V /за габаритите/
жълт/черен: +12V ACC /при контакт/ за светлините
жълт: светлини /къси/дълги но е общ, защото се сменят от лоста/
сив/непомня: +12V АCC /при контакт/ за светлини за мъгла
сив/непомня /последния/: светлини за мъгла
на горния ред са тънките кабелчета за габарити и интериор:ляв габарит
десен габарит
осветление на бутони и заден номер
осветление на табло
кафяв: маса за осветлението в самия ключ
това е по спомени, дано съм бил полезен.