Пуснах фаровете и всичко изгасна

Техническа и сервизна информация за Passat
Elektrik
Автомобил:
Двигател:

Пуснах фаровете и всичко изгасна

Мнениеот Elektrik » Нед 17 юли 2011 1:53

Колеги моля ви за съдействие, ситуацията беше следната:
Запалих колата, пуснах габарити - нормално. Изкарах колата на пътя и включих късите. Присветнаха за секунда и угаснаха. Габаритите си светят, но само те - къси и дълги нямааа :shock На вън тъмница :cry: нищо се невиди... Все пак, отворих таблото с бушони, прегледах всички - ЗДРАВИ СА. Бах мааму - реле ли е??? и кое?. Не го знам къде е, кое е и дали е само едно? А дали не е ключа... Дръпнах лосчето назад, всякаш да присветна къси-дълги и о, чудо - има дълги. Но само докато държа лоста издърпан към мен.. е така се прибрах с 300 зора и накрая точно пред блока - Кукериии scare ... лошо ми стана... Както и да е, оправихме се eusa ... ама утре вечер патувам за морето.. та помагайте!!! Според мен е някое реле или успешно съм прецакал ключа :roll: ? какво мислите вие ?

ПС: пропуснах да кажа, че количката е Passat B5 :idea:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Пуснах фаровете и всичко изгасна

Мнениеот pas1.8mi » Нед 17 юли 2011 7:18

Много е възможно да е от ключа(може да се измери)!Размени си ключа с някой приятел за проба!

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Нед 17 юли 2011 8:12

Elektrik написа:Според мен е някое реле или успешно съм прецакал ключа

На В3 и В4 няма релета за светлините, предполалагам че и на В5 е така (нали все пак са "народни коли", значи по-евтини - то да не ти е някой Москвич или BMW). Ключовете за светлините, по тази причина, са принудени да прекарват доста големи, за възможностите им, токове и в един неподходящ момент "издават багажа".
Решението, разбира се, е нов ключ, или ако си достатъчно сръчен - първо отваряне и преглед, евентуално ремонт, на съществуващия. С второто може да спестиш пари за един ден на море и да спечелиш себеуважение. :D Успех! :да:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 17 юли 2011 18:12

ARusev написа: предполалагам че и на В5 е така

При Б5 май си има вече реле за фаровете...

Потребителски аватар
Jetta I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta I » Нед 17 юли 2011 19:26

Колега здравей. Имах същата ситуация при Passat b3 1991 ABS. След изчетените теми в форума по въпроса взех от приятел лоста който е къси и дълги смених го с моя - пак така. Смених копчето с което включвам фаровете - пак така накрая го реших но за мен така и без логика. Беше ми изгоряла крушката от мойта страна, а другата от пасажерската беше здрава . Смених и двете и вече си имам къси. Не казвам че е това но ако не си проверил двете крушки го направи. Ако някой може да ми обясни защо става така ще го черпа бира като се запознаем.. Поздрави :beer

topihari
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topihari » Нед 17 юли 2011 20:20

здравейте.имам пассат б5 отскоро и още не съм добре запознат с всичко по него,но имам опит с мерцедеси и ще го споделя с вас.щом имаш светлинен клаксон,значи проблема не е по кабели към фаровете или по крушки.но светлинния клаксон не взема сигнал от ключа за габарити,а си има отделно захранване.мисля,че нямаш дълги,защото проблема ти е в късите,визирам шалтера за габарит и къси.при по-старите мерцедеси като нямаш къси, нямаш и захранване за дългите.така е изпълнена електрическата схема на колата, а и логически е така,не ти трябват дълги преди да си включил късите.можеш да решиш проблема или като смениш шалтера,или само временно ако намериш ел.схема на шалтера и да го шунтираш.последното не ти го препоръчвам ако нямаш познания по електротехника.дано не бъркам в разсъжденията си и без да искам да те подведа,но това е според мен.

Elektrik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Elektrik » Нед 17 юли 2011 21:04

Проблема е решен.... беше ключа :shock
срещу менте за 28лв закупено от единствения работещ в неделя магазин в квартала, си имам и къси и дълги и габарити :bowdown

нооо... новото е, че ми е изтекъл фреона от климатроника :banghead:
не успях да смогна да намеря сервиз който работи в неделя и заминавам за морето с отворени джамове scare
(понеже пътувам тази вечер)
И утре ще търся в Бургас, тЪ.. ако някой може да препоръча или да ме насочи :beer ..

ПС: незнам какъв е тоя невървеж... как може ден преди да тръгна на път да се случват такива мизерии... колата я поддържам, не съм някакъв мърляч (даже пълних с фреон преди 3 месеца..)

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 18 юли 2011 9:56

То лошото е, че след като фреона се е изпарил явно има някакъв по-сериозен проблем, който по всяка вероятност ще е свързан със смяна или ремонт на някои части от системата. Аз лично като че ли не бих се занимавал с това на морето, все пак си на почивка...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 18 юли 2011 10:07

Elektrik написа:нооо... новото е, че ми е изтекъл фреона от климатроника :banghead:
(даже пълних с фреон преди 3 месеца..)

Имаш теч (грозна дума) в системата. Трябва да направиш инспекция на системата в сервиз, за да не си даваш само парите за пълнене. :012:

Върни се в “Passat”