Здравейте колеги.
Става въпрос за Пасат В 5.5 1.9 ТDI-130 к.с. произведена 11.2001 г. Проблема е следния:
Напоследък все по често алармата се включва сама без видим повод и се налага да изключвам акумулатора за да не буди хората. Забелязъл съм, че винаги когато се включва алармата на трип компютъра ми показва отрицателна температура, при положение че навън тя е поне около 15-20 градуса. Ако след включване на акумулатора компютъра ми показва нормална температура, това за мен е идинкация че алармата няма да се задейства, но това става по мой наблюдения поне след 24 часа "без ток" - може и да греша за последното, но така се получи доста пъти. Другото за което вече не съм сигурен е, че се появява този проблем предимно при влажно време.
Ходил съм при алармаджии, но всички като разберат че е "заводска" се отказват да предприемат каквото и да е действие.
Алармата е с обемни датчици, които дори да ги изключа , алармата не се повлиява-продължава да се включва.
Посъветвайте ме дали има нещо което мога да направя сам и да проверя, или работата с официалния сервиз на фолцваген е неизбежна.
Всякакви мнения ще са ми от полза.
Благодаря за отговорите предварително.
Проблем със заводска аларма Пасат В 5.5
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем със заводска аларма Пасат В 5.5
щом никой не се наема да я оправи може би е време да идеш в официалния сервиз . предполагам там ще ти излекуват мъката . успех
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
viewtopic.php?f=6&t=23478&hilit=%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87
Добре дошъл в отбора....предполагам
Добре дошъл в отбора....предполагам

-
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото зная в 5.5 аларма като отделен блок няма - нейните функции се изпълняват от комфорт-модула. Мисля си, че проблемът е там, възможно е да е навлажнен и това да предизвиква лъжливите сработвания. Друг проблем на 5.5 с твоята година на производство е свързването на кабелния сноп от купето към този комфорт-модул. Реализиран е с обикновено усукване на кабелите, като тези връзки не са добре херметизирани и поради това при овлажняване жилата на проводниците се окисляват силно. Въпросният комфорт-модул и проблемните снадки са на пода, в краката на шофьора под кечето.
Логично обяснение за връзка между лъжливите сработвания на алармата и лъжливите показания на термометъра нме виждам, вероятно е съвпадение, но кой знае.
Успех.
Логично обяснение за връзка между лъжливите сработвания на алармата и лъжливите показания на термометъра нме виждам, вероятно е съвпадение, но кой знае.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със заводска аларма Пасат В 5.5
Здравей те аз имам проблем с алармата на пасат Б5,като заключа колата и след няколко часа(2/3) се включва алармата и немога да е спра(трябва да отключа колата и тогава спира),но един път,когато се включи алармата отидох до колата отключих вратите,влезнах вътре запалих колата,но алармата продължаваше да работи,ядосах се и откачих алармата,но сега не ми работят ел.стъклат,ел огледалата и осветлението в колата.кажете какво да направя?