Здравейте колеги моля ви за малко помощ защото полудях с тази моя предница.колата е пасат 1.8,90к,моно,88г комби подменил съм всичко
1.шарнири
2.накраиници външни и бътрешни
3.тампони на макферсона
4.тампони на реактивна та щанга и биалети
5.амортисюри и тампоните кам тях
колата мина реглаж на предницата и всичко е наред
обаче,когато направих този ремонт бях с летни гуми 195/50/15 с лети джанти bbs дойде време за зимни гуми и си купих ЛАСА 175/70/14 чисто нови.
монтирах ги на тенекиени джанти от опел престъргани за пасата и колата взе да тресе във волана при 80км оказасе че едната гума е дефектна и се наложи да чакам ден два докато ми дадат новата гума през това време ми сложиха две еднакви гуми втора употреба (зада некарам с две различни небило добре) на съшти те тенекиени джанти
и какво да ви кажа колата варви и пеи няма тесене няма хлопане всичко е наред и така два дена след това отидох дами слойат моите нови гуми и пак съштиа проблем ,
та вапросами е от какво може да е това тресене във волана ,
казахами че е от криви спирачни дискове но те са като нови нямат даже ръб наклатките също са нови
даите савет благодаря предварително
проблем с предницата и гумите на пасат б3
- karabakalov
- Автомобил:
- Двигател:
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: проблем с предницата и гумите на пасат б3
ами то е ясно...сменяи гумите...направи им рекламация и искаи друга марка. И аз съм с ласа...и моите така правят още от нови и повече такива няма да купувам.
...иначе много добре се държат на пътя.

- karabakalov
- Автомобил:
- Двигател:
колега за гумите ясно но вазможно ли е да има некакав проблем с предницата ако ги карам така защото в момента финансийте ми са много скромни а не вярвам дами сменят гумите и да ми дадът друга марка дори и с доплащане
забравих да кажа че има малко чукане в кормилната реика коятое механична имали вероятнос при тези гуми (ласа175/70/14) да се появява то тресене от нея а при по ниски да го няма,
и още нещо на полуоските имам някакви кръгли неща (замене са някакви балансюри)те хлопат в полуоските някакви проблеми дали създават
мерси
забравих да кажа че има малко чукане в кормилната реика коятое механична имали вероятнос при тези гуми (ласа175/70/14) да се появява то тресене от нея а при по ниски да го няма,
и още нещо на полуоските имам някакви кръгли неща (замене са някакви балансюри)те хлопат в полуоските някакви проблеми дали създават
мерси
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Ами колега...щом си карал с другите гуми и не ти е тресла значи проблема ти не е в колата....но не е лошо да идат да я погледнат пак някъде мойе да си пропуснал нешо
....вземи от някои колега които е със сигурни джанти и гуми и ги менкаите там при маисторите за да видят и те за какво става въпрос.Зна4и това чукане за което говориш може да е от някои шарнир или накраиник, може и от лагера на макферсона да е......как да ти кажа...трябва на место да се види...причините може да са много. А за балансиорите....как така хлопат?
Да не са се прокъсали? имаше някъде тема за тия балансиори
..потърси..Аз преди време я четох ама да ти кажа....кьорава работа..нишо не разбрах
Така че караи си колицата внимателно и с разумна скорост.Е!....малко ше претриса но не е болка за умиране аз така навъртях вече 40 000 км. И да ти кажа още нещо...Никои балансьор не ти завърта гумата с 90 или 100 км. в час за да може да ти балансира колелото...така че винаги има отклонения. 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай като начало да размениш задните с предните - поне няма да ти струва пари.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колега, Драго ти е отговорил съвсем правилно - проблема ти е в гумите!
И аз веднъж направих грешката да си купя евтини гуми (Дебица - около 85лв/бр).
Ами хубаво, ама едната си беше фабрично крива (късно видях), а другата се разподскача след по-малко от 4 седмици
Изхвърлих ги!
Започнах да си купувам гуми от средния ценови клас (около 120лв/бр) и си ги карам спокойно по 3 сезона
И аз веднъж направих грешката да си купя евтини гуми (Дебица - около 85лв/бр).
Ами хубаво, ама едната си беше фабрично крива (късно видях), а другата се разподскача след по-малко от 4 седмици
Изхвърлих ги!
Започнах да си купувам гуми от средния ценови клас (около 120лв/бр) и си ги карам спокойно по 3 сезона

- karabakalov
- Автомобил:
- Двигател:
колеги благодаря за саветите
повече гми ЛАСА некопувам
повече гми ЛАСА некопувам

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Не е изключено да не е балансирана както трябва. Ако с баланс не се оправи, значи е от гумите, след като с други гуми няма проблеми.