1.8T APU + ГАЗ проблем със студен двигател

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
iiskrev
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: AXZ

1.8T APU + ГАЗ проблем със студен двигател

Мнениеот iiskrev » Вто 07 апр 2015 10:38

Имам следния проблем: когато двигателя е студен (сутрин или след работа), когато запаля, след около 10 секунди двигателя угасва. Също така не държи 820-830 оборота, а е около 790-800 оборота и съвсем леко играят. Понякога угасва по 2-3-4 пъти. За да не гасне трябва аз да й подавам газ на около 1500 оборота. Когато потегля усещам, че и мощността не е такава каквато трябва да бъде и леко се пъне. В момента, в който колата мине на газ всичко се оправя. Проблем също е, че не набива никакви грешки и реално не можем да разберем „къде я боли“. Сменях, някои неща на принципа проба-грешка, но този метод е най-скъпия и несигурен. Сменях дебитомер със някакъв немски, но тогава стана по-зле и си върнах оригиналния BOSCH, почистихме дросела, сипвах хубав бензин, отпушвах бензинови дюзи (никакво отклонение, перфектни бяха), смяна на бензинов филтър, сменях датчик на антифриза (понеже си мисля, че нещо я лъже че е топла, а тя не е), откачах компютъра за няколко минути и след това карах на бензин за да се самообучи (тук работите се оправиха за ден два и после пак същото). Нищо не помогна. Всичкото това нещо е правено в сервиза на Ники и Мошо в Герман. Момчетата там си разбират от работата, но понякога всички идеи се изчерпват и оправия няма. Някой ако знае къде е проблема да пише, че е от година и половина!!!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблем със студен двигател 1.8T APU + ГАЗ

Мнениеот pas1.8mi » Вто 07 апр 2015 11:18

Лошо настроена Газова! icon_idea

Потребителски аватар
iiskrev

Мнениеот iiskrev » Вто 07 апр 2015 12:12

Би ли обяснил защо смяташ, че там е проблема? При положение, че когато премине на газ моментално всичко се оправя?

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 07 апр 2015 12:19

Отговора се крие някъде там....казваш, че като откачите клемите на акумулатора за малко нещата се оправят...значи забива някаква грешка някъде си...
Пробвахте ли тотално да изолирате газта?

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Мнениеот KBK » Вто 07 апр 2015 12:30

Колега а когато е топла и караш на бензин има ли проблеми колата? Също виж как се адаптирал компа към горивната смес - това на канал 032 първите 2 полета - какви показания имат?

Потребителски аватар
iiskrev

Мнениеот iiskrev » Вто 07 апр 2015 12:37

Като се стопли и мина на бензин проблем нямам. Акумулатора не съм го разкачал. Разкачих само компютъра.
P.S. За показаничта на 32 канал има ли значение дали колата е топла или студена?

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Мнениеот KBK » Вто 07 апр 2015 15:39

Не няма. Това не са живи данни няма смисъл и да палиш колата за да ги провериш.

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Вто 07 апр 2015 21:43

iiskrev написа:Би ли обяснил защо смяташ, че там е проблема? При положение, че когато премине на газ моментално всичко се оправя?

Покарай на бензин няколко дни и ще видиш че ще изчезнат проблемите
Според мен сместа на газ е малко по- богата и от там идва проблема друг вариант е да я намалите малко и да покараш.

Потребителски аватар
iiskrev

Мнениеот iiskrev » Чет 09 апр 2015 8:17

Тъй като Ники и Мишо в Герман безплатно ще ми кажат какви са ми стойностите на 32-и канал, но са ми на около 25км, а нямам кабел и VAG-COM отидох в сервиза Хеед 91. За Бога НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!!! Първо: човека който можел да свърши тази работа бил в отпуск и никой друг не можел (та се питам ако този човек напусне дали ще затворят сервиза или вече няма да приемат VAG автомобили) и второ: да го направят това елементарно нещо щяло да ми струва 36лв!!! :icon_lol :twisted :thumb_down Пълни безбожници и бездарници. Бях готов да дам 5лв, понеже тази услуга не струва и толкова, ама айде хората все пак имат кабел и програма, ама 36лв не давам! Има ли някой в Надежда, който това може да го направи? Ще му бъда мноооооого благодарен. :bowdown

Върни се в “Passat”