Запотяване на фара

Техническа и сервизна информация за Passat
Stif
Автомобил:
Двигател:

Запотяване на фара

Мнениеот Stif » Вто 10 ное 2009 8:52

Здравейте Колеги,
Колата е А4, 2001 г., фара е цял /включва вътре къси - ксенон,дълги,габарит и мигач/.Стъклото не е пукнато, фара не е свалян, но след дъжд по стъклото /в долната част му част/ се изпотява, има и малки капчици/ след това изчезва до следващия дъжд.Приятел каза, че имало някакъв отдушник, който може да е запушен и това да е причината, но за пръв път чувам за такова нещо и ми се струва малко вероятно.Тъй като мисля, че VW има същите фаровете моля ако някой е имал подобен проблем да сподели опит.
Благодаря!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Запотяване на фара

Мнениеот kristianatanasov » Вто 10 ное 2009 16:09

Просто някаде слепващото вещество(незнам как се казва)м/у стъклото и рефлектора пропуска влага.....оправясе с разлепване и ново залепване на стъклото и рефлектора....използвасе пистолет за горещ въздух....

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 10 ное 2009 16:43

отдушник трябва да има

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 10 ное 2009 17:07

С чисто нови фарове на ФК - същия проблем. А точно преди да ги сложа ги запуших отвсякъде и ги надух през отдушника - не издишат. И к'во направих - взех 2 пакетчета силика гел и във всеки фар по едно - залепено с прома за гумената капачка на дългите. Като спре да работи промата се почиства лесно и друго пакетче. И работи - проверено е вече.

Потребителски аватар
Велосираптор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Велосираптор » Сря 11 ное 2009 23:36

силикагела е идеалното средство срещу запотяване на фаровете!едно допълнение- стават и капачките на ефервесцентните таблетки-мултивитамини,упсарин и т.н.аз ползвам от тях.и съм страшно доволен.

Върни се в “Passat”