Колеги, дайте идея за защита против кражба !!!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Onufri
Автомобил:
Двигател:

Колеги, дайте идея за защита против кражба !!!!!

Мнениеот Onufri » Пон 20 мар 2006 16:23

Здравейте колеги, хайде и аз да се разпиша във форума.
Та значи историята е следната:
в началото на 2003 (февруари) си докарах от Австирия един Пасатко Комби 1,6 ТДИ - . Постегнах го и ... мнооого доволен. Разход малък, качвам цялтото катун (жена и 2 чаавета) и всичко е ОК. Обаче на 28.02.2006 ми го откраднаха ТЯХНАТА МАМИЦА !!!! Много гадна история. Не си бях направил Каско щото не очаквах някой да е гепи (все пак беше кола на 16 години). Вярно, че 1 седмица преди да е вдигнат беше в един сервиз в "Овча Купел"2 и имам съмнения, че някои то този серивз е в играта, ама нейсе ... !!!!

Обаче аз се амбицирах събрах малко парички на заем (да са живи и здрави приятелите) и след 10 дни усилено търсене се сдобих с един VW Passat 1,9 TDI. Внос от Германия, карана 1,5 години в България, но колата си е поддържана. Мноого съм доволен.

Та сега на въпроса (извинявам се, че съм толкова обяснителен): застраховах е колата и е маркирана, изкарал съм скрит бутон които прекъсва тока към стартера, но ми се ще да се погрижа още за количката. Видях, че има един предпазител на горивната помпа, та мога ли прекъсвайки веригата на горивната помпа по някакъв начин да затрудня работата на джамбазите или не си струва усилието.
Ако някой има друга идея - моля да е сподели. Ще съм Ви много благодарен. Решил съм да направя максималното за да си защитя колицата от тези изроди.

Предварителни благодарности и много бира за всички !!!!

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Пон 20 мар 2006 16:28

Приготви си по як синджир да си я вързвашma ясла.
spam

P.S. Колега нарочат ли те няма отърваване.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 20 мар 2006 16:33

Каско колега..
Така се пази най-добре...

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Пон 20 мар 2006 17:10

То, че оттърване няма - така е, ама искам поне да ги затрудня максимално .
Каско съм направил вече (парен и таратор духа !!!), ама все ми се иска да направя и още нещо.
Сега се сетих още нещо: ако си скрия някъде в колата един евтиничък GSM, но без карта, дали мобилните оператори ще могат да засекат в коя клетка е апарата ???

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 20 мар 2006 17:17

клапанче за спиране на горивото. единствен лек за дизела...
и пак-на гръб ще я изнесат... :? :( :evil:

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Пон 20 мар 2006 17:21

vaskoto1, а има ли такъв клапан в горивната система на Пасатко или идеията ти е да се сложи допълнително такъв?
По-горе бях споменал за един предпазител на които пишеше на английски нещо то типа: "fuell pump" или нещо подобно (не си спомням точно как беше). Сигурен съм, че е предпазител номер 18 от таблото на колата.

Само да кажа, че нищо не разбирам от коли и се извинявам за глупавите въпроси които ще сътовря. Имам някаква минимална грамотност отностно колите, но то е .... "вятър ме вее на бял кон" !!!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 20 мар 2006 17:25

допълнителен-иначе файда йок... :twisted:

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Пон 20 мар 2006 17:31

а къде мога да си намеря такъв клапан ? и има ли някакъв пиниз при монтирането му и свързването му ?

а мога ли да ида някъде да го монтират ?

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 20 мар 2006 18:57

Гледам, че си от София колега.
Бегай най-добре директно при Ваското1.
Ще намериш адрес и телефон във форума "Сервизи" или на ЛС с него.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 21 мар 2006 2:21

Onufri написа:Сега се сетих още нещо: ако си скрия някъде в колата един евтиничък GSM, но без карта, дали мобилните оператори ще могат да засекат в коя клетка е апарата ???

Номера с тутурутката става! Пиши на лични и ще ти поразкажа подробно !

(Друг вариант са и бастуните, хората ще ми се смеят от тук,но всяка добавена минута е ценна !)

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Вто 21 мар 2006 8:56

хубаво е да се обърне внимание къде се паркира за нощуване. на мен ми е под прозореца, а аз съм на първи етаж. паркингчето е между блокове, с един изход и с бариерка. все безпроблемно преодолими препятствия, но по мъничко бавят време и свалят морала на нападателя, така, че възможността да си набележат друга нараства. общо взето нищо не е за пренебрегване - каквото може е хубаво да се направи, не само едната аларма и застраховката. пък ако е бензин, може на излизане да си вземеш и някое кабелче

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Вто 21 мар 2006 9:02

сега се сещам - преди няколко години един беше си сложил вълчи капан на мястото пред шофьорската седалка, ама след това го съдиха за счупен джамбазки крак
а ако джамбазите са баш бабаити, може да те намерят и да ти счупят и твоя, освен, че ще се разделиш с колата :cry:

Потребителски аватар
perfekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perfekt » Вто 21 мар 2006 9:04

Здравейте.Има вариант да се изгради GSM-комуникатир с GSM-апарат и една прима карта с която ще ти пази колата 11-месеца после трябва пак да я презаредиш.За по сигурно се монтира и един датчик за счупено стакло (може и дачик за пожар в паралел) и не трябва да има нищо общо с алармата освен да вземе сигнала от врати и капаци.Желателно е да е на отделен скрит бутон който ти да включваш и изключваш когато прецениш,заштото кода на алармата може да се пробие.Незнам доколко съм бил полезен с идея,но ако имаш интерес и искаш да хванеш крадеца на местопрестъплението пиши на лични или се обади на тел.0898421293 или SKYPE.nikipetrov6313 ще помагам.Успех.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 21 мар 2006 10:29

perfekt написа:Здравейте.Има вариант да се изгради GSM-комуникатир с GSM-апарат .......

Би ли споделил какво би струвало едно такоwа GSM решение ?
Изглежда много оригинално

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Вто 21 мар 2006 15:18

One написа:
perfekt написа:Здравейте.Има вариант да се изгради GSM-комуникатир с GSM-апарат .......

Би ли споделил какво би струвало едно такоwа GSM решение ?
Изглежда много оригинално

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=3735

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=5268

Върни се в “Passat”