Фабричният касетофон на В3 се заключи и е в SAFE режим?
- dika
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 20tdi
Фабричният касетофон на В3 се заключи и е в SAFE режим?
Привет на всички. Скоро се сдобих с пассатче 3-ка (B3 1.8 90hp 1995) но пък имам малък проблем с вграденото касетофонче. При закупуването търговеца каза, че при смяната на акумулатора касетофона влязъл в някакъв сейф мод режим и сега не може да се пусне. Мига червен светодиод на касетофона и на дисплея пише постоянно SAFE. На какво се дължи това и може ли да се оправи? Балгодаря ви предварително!
Re: Фабричният касетофон на В3 се заключи и е в SAFE режим?
dika написа:Привет на всички. Скоро се сдобих с пассатче 3-ка (B3 1.8 90hp 1995) но пък имам малък проблем с вграденото касетофонче. При закупуването търговеца каза, че при смяната на акумулатора касетофона влязъл в някакъв сейф мод режим и сега не може да се пусне. Мига червен светодиод на касетофона и на дисплея пише постоянно SAFE. На какво се дължи това и може ли да се оправи? Балгодаря ви предварително!
Имам една лоша и една добра новина.
1.Това SAFE значи, че радио-касетофона е заключен и ти е необходим код за да го отключиш.Кода при B3 е четирицифрен от 0000-1999.Например 0001,0002 ... 1500 и т.н.Комбинация от бутони ти дава възможност да влезеш в програмен режим за вкарване на кода.При вкарване на грешен код имаш още един шанс.След това ти предстой 1 или 2 часа (не помня вече) принудителен престой преди да ти даде възможност за нови 2 опита.
2.А сега добрата новина.Кода могат да ти го "изнамерят" в оторизираните представителства на VW.Срещу заплащане, но не мога да посоча актуалната цифра.
Има и мазохистки метод.Правиш си списък и започваш да ръгаш цифрите докато откриеш вярната комбинация.Това обаче ще откърти доста време.Другия вариянт е да занесеш радио-касетоф. и да му махнат кода завинаги - отново срещу заплащане.
Успех
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Па аз имам още една добра новина!
Пассатчето ти е 4 или по-точно- В4!
Ще черпиш- току-що получи по-нов модел кола!
viewtopic.php?f=6&t=38785

dika написа:Скоро се сдобих с пассатче 3-ка (B3 1.8 90hp 1995)
Пассатчето ти е 4 или по-точно- В4!
Ще черпиш- току-що получи по-нов модел кола!

viewtopic.php?f=6&t=38785
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Дай модел на касетофона и марка.
Евентуално с кода по лепенката на касетофона можеш да изровиш от нета , но има сайтове които искат мъни за да ти дадат кода.
пробвай с 1566 за първи път.
Евентуално с кода по лепенката на касетофона можеш да изровиш от нета , но има сайтове които искат мъни за да ти дадат кода.
пробвай с 1566 за първи път.
- c_todorov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, има хора, които разкодират "заключили се" автообилни радиокасетофони. Ако не помогне търсенето на друго безплатно решение - разпитай познати .Сигурно и в Стара Загора не един се занимава с такива неща. Успех!
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
бутоните за въвеждане на кода са TP и TA,натискащ ги едновремено и ти излизат четири нулички,но трябва да знаещ и кода за да го въведещ и след това пак тези два бутона,ако питащ мен иди при някой да ти го разкодира що то аз се рових 3-4 дни за да търся програми и накрая си дадох 10лв.
а до колкото разбрах от майстора тези касетофони не можело да и се маха кода,аз си го записах и сега няма проблеми
а до колкото разбрах от майстора тези касетофони не можело да и се маха кода,аз си го записах и сега няма проблеми
-
- Автомобил:
- Двигател:
Напиши серийния номер и да опитаме с калкулатора.