Фабричният касетофон на В3 се заключи и е в SAFE режим?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dika
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 20tdi

Фабричният касетофон на В3 се заключи и е в SAFE режим?

Мнениеот dika » Съб 21 ное 2009 19:55

Привет на всички. Скоро се сдобих с пассатче 3-ка (B3 1.8 90hp 1995) но пък имам малък проблем с вграденото касетофонче. При закупуването търговеца каза, че при смяната на акумулатора касетофона влязъл в някакъв сейф мод режим и сега не може да се пусне. Мига червен светодиод на касетофона и на дисплея пише постоянно SAFE. На какво се дължи това и може ли да се оправи? Балгодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Фабричният касетофон на В3 се заключи и е в SAFE режим?

Мнениеот Lisho » Съб 21 ное 2009 21:12

dika написа:Привет на всички. Скоро се сдобих с пассатче 3-ка (B3 1.8 90hp 1995) но пък имам малък проблем с вграденото касетофонче. При закупуването търговеца каза, че при смяната на акумулатора касетофона влязъл в някакъв сейф мод режим и сега не може да се пусне. Мига червен светодиод на касетофона и на дисплея пише постоянно SAFE. На какво се дължи това и може ли да се оправи? Балгодаря ви предварително!

Имам една лоша и една добра новина.
1.Това SAFE значи, че радио-касетофона е заключен и ти е необходим код за да го отключиш.Кода при B3 е четирицифрен от 0000-1999.Например 0001,0002 ... 1500 и т.н.Комбинация от бутони ти дава възможност да влезеш в програмен режим за вкарване на кода.При вкарване на грешен код имаш още един шанс.След това ти предстой 1 или 2 часа (не помня вече) принудителен престой преди да ти даде възможност за нови 2 опита.
2.А сега добрата новина.Кода могат да ти го "изнамерят" в оторизираните представителства на VW.Срещу заплащане, но не мога да посоча актуалната цифра.
Има и мазохистки метод.Правиш си списък и започваш да ръгаш цифрите докато откриеш вярната комбинация.Това обаче ще откърти доста време.Другия вариянт е да занесеш радио-касетоф. и да му махнат кода завинаги - отново срещу заплащане.
Успех

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 21 ное 2009 21:39

Па аз имам още една добра новина! :lol:
dika написа:Скоро се сдобих с пассатче 3-ка (B3 1.8 90hp 1995)

Пассатчето ти е 4 или по-точно- В4!
Ще черпиш- току-що получи по-нов модел кола! mhihi mhihi
viewtopic.php?f=6&t=38785

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 21 ное 2009 22:46

Дай модел на касетофона и марка.
Евентуално с кода по лепенката на касетофона можеш да изровиш от нета , но има сайтове които искат мъни за да ти дадат кода.
пробвай с 1566 за първи път.

Потребителски аватар
c_todorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c_todorov » Нед 22 ное 2009 0:54

Здравей, има хора, които разкодират "заключили се" автообилни радиокасетофони. Ако не помогне търсенето на друго безплатно решение - разпитай познати .Сигурно и в Стара Загора не един се занимава с такива неща. Успех!

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Нед 22 ное 2009 20:38

бутоните за въвеждане на кода са TP и TA,натискащ ги едновремено и ти излизат четири нулички,но трябва да знаещ и кода за да го въведещ и след това пак тези два бутона,ако питащ мен иди при някой да ти го разкодира що то аз се рових 3-4 дни за да търся програми и накрая си дадох 10лв.

а до колкото разбрах от майстора тези касетофони не можело да и се маха кода,аз си го записах и сега няма проблеми

efremow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот efremow » Нед 22 ное 2009 21:35

Напиши серийния номер и да опитаме с калкулатора.

Върни се в “Passat”