Passat b5 неработещи халогени

Техническа и сервизна информация за Passat
flanker6100
Автомобил:
Двигател:

Passat b5 неработещи халогени

Мнениеот flanker6100 » Съб 21 ное 2009 17:43

Здравейте, отскоро имам пасат б5 и до днес си мислех, че няма халогени във фаровете. Днес свалих крушката на дългите светлини и видях, че е H4 и на нейния куплунг влизат 3 проводника, копчето за фаровете има две позиции при издърпване, първа за фарове, когато е активна от зелена става жълто осветена, но фаровете за мъгла несветят, проверих предпазител номер 36 както е описано и е здрав и стоповете за мъгла работят, измерих напреженията които стигат до куплунга крушката и се оказа че има напрежение само за дългите, но до халогените и на двата фара нестигат. Дали някой е имал подобен проблем или се сеща къде да го търся.
Благодаря

flanker6100
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat b5 неработещи халогени

Мнениеот flanker6100 » Нед 22 ное 2009 18:22

Колеги, никой ли няма идеи.

sashot
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat b5 неработещи халогени

Мнениеот sashot » Пон 23 ное 2009 8:41

Втората спирала в H4 в случая май се ползваше за DRL в някои страни, ако е активиран, но не съм напълно сигурен. При предни фарове за мъгла, би трябвало да имаш общо три положения за издърпване на ключа. Неиздърпано - няма включени фарове за мъгла. Издърпано в първа позиция - светят предните фарове за мъгла, индицира се със светване в зелено на съответния символ на ключа. Издърпано на втора позиция - светва и задната светлина за мъгла в левия стоп, индицира се със светване на съответния символ в жълто на таблото.
Поне при мен е така.

Според схемите, предните фарове за мъгла се управляват чрез реле, ако проявяваш интерес, драсни една бележка, ще проверя кое е то и с какви цветове са кабелите, влизащи в него.

Пасатът на колегата е като твоя и при него втората секция на H4 също не работи и ключът има само две положения за издърпване.

Върни се в “Passat”