климатроник B4

Техническа и сервизна информация за Passat
rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

климатроник B4

Мнениеот rim » Пет 20 ное 2009 21:35

Здравеите!Някой може ли да ми каже има ли начин при движение на автомобила при неработещ климатроник да се спре влизането на студен въздух отвън и пускането на самия климатроник от кое копче на панела става понеже аз до сега го пускам от копчето за задаване на градусите на които да работи но така винаги повишавам или понижавам градусите които показва дисплея с един градус ако има някой по-лесен начин моля споделете , понеже има копче стоп но за пускане няма.Климатроника е Diavia италианско производство.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: климатроник B4

Мнениеот zfa159 » Съб 21 ное 2009 11:04

Хъм.Оригиналните могат да се пускат и спират от Ауто.Пробвай така ако стане.
По повод влизането на въздух отвън оригиналния климатроник има една допълнителна клапа,която седи точно на входа на вентилатора отвън над тази за вътрешна циркулация и тя има функцията като увеличаваш скоростта на движение на автомобила да затваря въздушния поток за да не влиза вътре въздух.Когато изгасиш климатроника тя намалява много дебита на въздух,който може да влиза към вентилатора и съответно навътре към купето и при скорост от сорта на 190км/ч съвсем леко започва да се усеща,че вътре влиза някакъв въздух.
Погедни,но аз лично на Диавия не съм попадал на такава клапа.
Те по принцип използват техни си различни кожуси за парното и за климатичния радиатор и зависи как са разположени клапите.Вероятно има някакъв технически замисъл да не вее през духалките.Принципно пробвай да изгасиш климатроника както е с включена вътрешна циркулация...доколкото знам Диавия си помни състоянието и клапата остава затворена.Обаче това пък води до сериозно изпотяване на стъклата на колата при по-ниски температури (зимно време) и не е постоянно решение.
Нека някой колега с Диавия да сподели мнение понеже аз не съм се борил с клапите на такъв и незнам как точно разпределя въздушния поток...пък и доколкото съм виждал са 3-4 различни контролера.

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Вто 24 ное 2009 18:28

Колегата zfa159 е прав за пускането на климатрона но само едно допълнение изключва се от бутон OFF.Когато си променил някъкви параметри например си променил нивото на работа на вентилатора + - или пожелал дати духа ХМ хубава думичка :lol: отгоре или само отдолу от дисплея ти изчезва AUTO. Връщането към нормален режим се постига пак с натискането на AUTO.Желателно е колега при работещ двигател или минутка преди да паркираш да изключваш климатрона. :beer

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 24 ное 2009 19:18

angelov.id написа:Колегата zfa159 е прав за пускането на климатрона но само едно допълнение изключва се от бутон OFF.Когато си променил някъкви параметри например си променил нивото на работа на вентилатора + - или пожелал дати духа ХМ хубава думичка :lol: отгоре или само отдолу от дисплея ти изчезва AUTO. Връщането към нормален режим се постига пак с натискането на AUTO.Желателно е колега при работещ двигател или минутка преди да паркираш да изключваш климатрона. :beer

Само да вметна - момчето пита как да си пуска климатроника...а не как да го гаси ;)

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Вто 24 ное 2009 19:34

zfa159 написа:
angelov.id написа:Колегата zfa159 е прав за пускането на климатрона но само едно допълнение изключва се от бутон OFF.Когато си променил някъкви параметри например си променил нивото на работа на вентилатора + - или пожелал дати духа ХМ хубава думичка :lol: отгоре или само отдолу от дисплея ти изчезва AUTO. Връщането към нормален режим се постига пак с натискането на AUTO.Желателно е колега при работещ двигател или минутка преди да паркираш да изключваш климатрона. :beer

Само да вметна - момчето пита как да си пуска климатроника...а не как да го гаси ;)

:lol: Извиняваи колега Аз просто исках да направя подробен инструктаж.Ако съм те засегнал още веднъж ИЗВИНЯВАИ :beer

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 24 ное 2009 19:39

А не,глупости :) Ти пък.Просто човеа се чудеше как да го пуска.Пък и аз не съм се занимавал много много с електрониката по Диавиите и не мога да му помогна с много :roll:

rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот rim » Вто 24 ное 2009 20:51

Благодаря за отговорите колеги! Реших да пускам климатроника от AUTO хем ще развърта и компресора през зимата.Копчето EKON прочетох че духа топло без работа на компресора затова няма да го ползвам , понеже нали е добре компресора да работи за да може да върти фреона.А относно изключването на климатроника гледам винаги да го изключвам 1-2 минути преди да изгася двигателя.

Върни се в “Passat”