Проблем с инжекцион Пасат B3 2000 dohc 136
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с инжекцион Пасат B3 2000 dohc 136
Здравейте.Проблемът на колата ми е че като за 136 коня тя върви като за 90.Има някакво заглъхване от двигателя и един майстор ми каза че е от потенциометъра (целия инжекцион).Инжекциона ми е модел bosch 0438101039 и никъде по автоморги не мога да намеря такъв (бил много рядък)(колата е механична инжекция).Моля, дайте съвет каде мога да си намеря такъв инжекцион или някакъв начин да се оправи (почисти).И още нещо ако мога да ви улесня - след подаване на газ има забавяне и колата се форсира бавно.И някаква капачка отпред (от инжекциона) преруква често , случва се на коли с газови уредби, аз нямам газова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с инжекцион Пасат B3 2000 dohc 136
Дали мотора ти е 9А, защото по книга моят дебитомер е Bosh 0 438 121 076.
Проблема ми е че цената му за нов е космическа - от 512$ до 900eu.
Питам се дали не е по-добре да си купя една кола, да я разглобя на части, да взема каквото ми трябва, а останалото да продам, защото цената на старо е горе-долу такава.
Дали господата търговци се замислят по въпроса или ни считат за олигофрени?
Проблема ми е че цената му за нов е космическа - от 512$ до 900eu.
Питам се дали не е по-добре да си купя една кола, да я разглобя на части, да взема каквото ми трябва, а останалото да продам, защото цената на старо е горе-долу такава.
Дали господата търговци се замислят по въпроса или ни считат за олигофрени?
като на първо време напиши кода на мотора за да можем да влезем в час и да ти помогнем ,че то горе в смолян ........
най бързото мнение е да провериш дали ти работи помпата в резервоара! имаш 2бр. помпи и тая в резервоара ако не работи ,има такава симптоматика!
такъв мотор скоро не бях виждал!
преди години да....
най бързото мнение е да провериш дали ти работи помпата в резервоара! имаш 2бр. помпи и тая в резервоара ако не работи ,има такава симптоматика!

Последна промяна от rudoni на Чет 26 ное 2009 21:31, променено общо 1 път.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата предполагам е 9А КЕ-Мотроник или механичен инжекцион с електронен диференциален регулатор на бензина. Имаш ламбда сонда и ЕКУ ,те регулират напрежението на този регулатор а той сам по себе си сдуха ли разваля целия синхрон на мотора. Има вариянт и да си за настройка и диагностика само. Ако имаш път към София пиши едно ЛС.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Първо ако може да ми кажете каде да видя номера на мотора ,че не зна, за да ви кажа какъв е.И rudoni не разврах защто точно в смолян на парво място да е помпата.В онзи сервиз дето я кярях маистора връзваше жици, компютри и сигурен ми каза че е инжексион даже ми вика ако намериш цялата система най-добре.И още едно пояснение дето и аз не мога да си го овясня и това е всеки ден когато си реши загъхва , а когато си реши да варви си варви доста почти като 136 ама не точно. Влагодаря ви за оделеното време 

привет и се радвам ,че четеш развитието по темата!твоя мотор е с механична инжекция!правилно ти е казал майстора ,че си с инжекция ,но той май не разбира от този модел инжекции!как ще сменяш цялата система? той луд ли е ? и още нещо - от този вид инжекции много малко хора разбират ! за това и няма много мнения!трябва ти професионал който познава тази система и има съответните измервателни уреди - фини манометри за вакуум и налягане .
аз за това почнах от най лесното - да провериш дали и двете помпи хвърлят бензин. ако преливната която е потопена в резервоара не работи , нагнетателната се затруднява и има недостиг на гориво и за това не се развърта мотора оптимално!от там нататък - диференциална диагностика!успех!
аз за това почнах от най лесното - да провериш дали и двете помпи хвърлят бензин. ако преливната която е потопена в резервоара не работи , нагнетателната се затруднява и има недостиг на гориво и за това не се развърта мотора оптимално!от там нататък - диференциална диагностика!успех!
- ivan_nenchev
- Автомобил: Pasat B4
- Двигател: 1Z 1994
колега ето един такаж от него си взех задните пружини звани питаи човека http://www.mobilen.bg/11234683780780686