Днес оставих колата да поработи 4-5мин на място.
Около колата стана да си еве мамата. Газовете лютът по един нечовешки начин, бях си оставил вратата отворена и аз си бях на шофьорското място, направо ми се насълзи окото.
За газта същата работа(макар и по-слабо), но днес мисля че си полютяха доста силно и на бензин. Нормално ли е това(понеже аз мисля, че не) да питам къде е проблема?
Двгателя е 1,8 МИ (АБС).
Бензин и газ само ото лукоил ползвам.
Лютиви газове
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Лютиви газове
Нещо на Катализатор ми понамирисва! 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
М..при катализатора първо се усеща по-силно на газ...като на развалени яйца.
За да е лютив дима значи или гора ужасно богата смес и на двете горива (пак на газ се усеща повечко) или погорва масълце.
Съответно следва да запитам - изчезва ли и маслото и горе-долу колко изчезва от смяна до смяна?
За да е лютив дима значи или гора ужасно богата смес и на двете горива (пак на газ се усеща повечко) или погорва масълце.
Съответно следва да запитам - изчезва ли и маслото и горе-долу колко изчезва от смяна до смяна?
За сега не бара масло или поне аз не съм усетил. От май месец го движа на 5000км от глупост го прегрях сериозно. Ремонтирах си го както си трябва и извърших принудителна смяна. До сега около 2000-2500км не ми съм поглеждал много много маслото. Скоро имах дълъг път и го погледнах беше си в нормата за 1500км след ремонта, но пък може да са ми сложили в сервиза повечко.
Но категорично не гори двете горива. Да чукна на дърво имам перфекта АГУ - за тия 7-8000км само се налива. Ако измина още 20км са тази газ ще ми даде идеалния разход от 30лВ/300км градско (по 1,08ст на литър).
Проблема не е от скоро. Един път работи на място -3часа и беше на 4-5 метра от нас, сътветно на малко по-високо не се усещаше толкова силно и си помислих, че за изгоерели газове е нормално, но вчера направо си беше като сълзотворен газ.
Ако е катализатора баси майтапа - днес точно ще ходя дв данъчното, че като я регистрирах я писах без такъв и днес ще го оправям.
Но категорично не гори двете горива. Да чукна на дърво имам перфекта АГУ - за тия 7-8000км само се налива. Ако измина още 20км са тази газ ще ми даде идеалния разход от 30лВ/300км градско (по 1,08ст на литър).
Проблема не е от скоро. Един път работи на място -3часа и беше на 4-5 метра от нас, сътветно на малко по-високо не се усещаше толкова силно и си помислих, че за изгоерели газове е нормално, но вчера направо си беше като сълзотворен газ.
Ако е катализатора баси майтапа - днес точно ще ходя дв данъчното, че като я регистрирах я писах без такъв и днес ще го оправям.
294км, пак бива като разход. Обаче дима е доста черен, като го "изрева" на място на бензин или наистина гори масло или ламбда-сондата си е заминала.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
velinsl написа:294км, пак бива като разход. Обаче дима е доста черен, като го "изрева" на място на бензин или наистина гори масло или ламбда-сондата си е заминала.
Ако само на бензин е черен дима по-вероятно е да е от богата смес.
Верно го прави само на бенц. Едва днес се сетих да проверя. Значи ламбда-сондата отново е