Проблем с габарити на Пасат Б5.

Техническа и сервизна информация за Passat
mili 75
Автомобил:
Двигател:

Проблем с габарити на Пасат Б5.

Мнениеот mili 75 » Чет 03 дек 2009 9:44

Колеги, смених си десния фар на Пасата Б5,със Депо стандартен като оригиналния.Свързах го с буксата имам си къси и дълги,но габарита не свети.До фасунгата идва ток 12 волта от двете кабелчета,но лампата не свети.Интересното е,че като меря откачени двете кабелчета имат 12 волта, а като ги закача на фасунгата вече не дават 12 волта.Същевременно не ми свети и задния габарит от същата страна,което ме кара да мисля,че предния и задния са свързани и от там се губи нещо тока.Гори ми бушон №3 по схемата на капачката на бушоните.Когато поставя нов и включа на габарити цька и изгаря.Моля помагайте с кой каквото знае,ще ви бъда много благодарен.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Re: Проблем с габарити на Пасат Б5.

Мнениеот GVG » Чет 03 дек 2009 10:30

Според мен една от възможните причини е късо в самата крушка или фасунка. Опитай с друга - здрава и проверена.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 03 дек 2009 11:54

И аз си мислех, че може да не е читава фасунгата, но като я сваля и подам ток директно от акумолатора крушката свети.За първи път ми се случва да видя,мултицета дава,че има ток,когато жиците са отделени от фасунгата и когато ги закача на фасунгата тока изчезва и лампата не свети,пък и това,че ми изчезна и задния габарит от същата страна,до него пък въобще не идва ток, а преди това си светеше.Не знам дали този бушон №3 е в дънотона нещата, но той си гори при включване на фаровете дори и при откачен от куплунга десен фар.Колеги помагайте,че се филмирах нещо.

Потребителски аватар
megafon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот megafon » Чет 03 дек 2009 17:09

Здравей колега ,провери дали всичко е нарет и на задния стоп щом козваш , че и той ти гори едновременно с габарита. Провери някъде за заголени кабели които правят проблем.
Поздрави

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 04 дек 2009 9:14

Колеги има малко развитие по проблема, предния габарит светна сам след като покарах колата малко снощи.След това преди да я оставя пробвах няколко пъти гасих и пусках габарита и си светеше.На сутринта обаче едвам мъждукаше и угасна.Чудя се това от слаба връзка ли е,как така се появява сам след известно време каране.Крушката на задния габарит е изгоряла,обаче явно само едната жичка защото стопа свети.Това,което ме притесняве е, че отзад въобще не стига ток до габарита.Бушона на десните габарити №22 по схемата е здрав.Този,който ми изгаря №3 пише,че е за измиване на фаровете,осветление на някаква жабка за ръкавици и копчетата на климатика,но аз нямам измиване на фара,пък коя е тази жабка за ръкавици въобже на знам.

Потребителски аватар
boar
Автомобил: Golf III
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот boar » Пет 04 дек 2009 9:47

Колега и аз имама същия проблем ,но при голф 3 ,беше ми замасил задната фасонка от незнай каде, взех си нова ,но ми изчезна габарита и преден и заден (леви) ,бушоните са здрави ,крушките са здрави ,ток идва до фасонката и проблема е неоткриваем!!! Ще ходя на някои сервиз да замерят от каде идва пр.3 дни се боря и няма намиране...

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 04 дек 2009 11:35

Колеги така като се поразчетох из търсачката,много вероятно проблема ми да идва от ключа за фаровете,утре ще го гледам.

Върни се в “Passat”