въпрос за температура?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

въпрос за температура?

Мнениеот svere » Вто 01 дек 2009 7:25

Здравейте колеги!
от преди по-малко от седмица съм собственик на Пасат В5 1.9тди 110к.с

Преди 3г бях член на този клуб........тогава имах пасат Б3 бензин...... след като минах през една мазда и един фиат (случи се неприятна случка-катоастрофирах с пасатчето :( )........ но ето пак съм тук :D

Та след предисловията, сега на въпросите
1. Температурата за околната среда, дето се изписва на таблото е няколко градуса по-ниска от действително. Ако е от някой датчик, къде се намира той? Иначе стрелката за температурата на водата заковава 90гр и не мърда
2. моментния разход ми се струва твърде нисък и нереален, изписва ми около 6.0-6.2,3 градско при нормално каране в София

свети ми лампата на еърбега....... може ли от там да идва и грешката в показанията

Благодаря предварително

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Re: въпрос за температура?

Мнениеот DimitarBT » Вто 01 дек 2009 8:38

здрасти колега.честито за придобивката.немисля че лампата на въздушната възглавница има нещо общо с разхода на гориво.по-скоро грешка в еку-то.този разход който си посочил мисля че е нормален при положение че ненатискаш педала на газта повечко.относно околната температура-датчика за външна температура при б3 е в лявата част на предната броня.при б5 незнам каде е.можеби колегите ще ти разяснят повече.но немисля че тези проблеми заслужават толкова внимание.Въпреки това са дразнещи.

Потребителски аватар
svere
Контакти:

Мнениеот svere » Съб 05 дек 2009 18:15

къде се намира самия датчик за температурата?
някъде в предната броня или?

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 05 дек 2009 18:36

Здравей колега!
Първо добре дошъл отново в VW club.
За температурата,аз до сега не съм засичал кола кочто да показва точно температурата,според мен разлика от 3 гр. е допустима.Иначе датчика ти се намира някъде по бронята в решетките отдоло.Не знам с торност но там ги слагат тия работи.
За икономайзера,няма как да ти даде точен разход в градско.Особенно в София.При всяко спиране се трупа не точна информация,защото икономайзера отчита л. за изминат км.,а гогато седиш на място изминаваш 0 км.Този уред е полезен извън града.А след няколко стотици км. предобиваш сам представа с каква скорост и с какво каране достигаш мах икономия.
За възглавницата,в 90% от случаите светването на лампа се дължи на натрупана грешка по един или друг начин.Така,че най-вероятно ще се разминеш с едно минаване през диагностик и нулиране на грешката.

Потребителски аватар
svere
Контакти:

Мнениеот svere » Съб 05 дек 2009 18:44

благодаря за топлото посрещане!
за еърбега мисля че знам вече къде е проблема. От предишния собственик разбрах че е свалял седалката и е прал мокета. Мисля че просто е пропуснал да свърже датчика под седалката или не дава добър контакт (дано е само това :))
а относно температурата, разликата е поне 5-6градуса

Тико
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тико » Пон 07 дек 2009 11:49

Здравей,колега!Датчиците при В5 са 2 - единият е отпред зад решетката ниско в долния край на радиато-ра(отпред) до десния фар,а другият мисля,че се отваря жабката и е там;за да ти дава такава разлика явно са дефектни и двата;виж в руския В 5 форум - май там имаше как се свалят или питай в някой сигурен сер-
виз(не задължително на VW!!!

Върни се в “Passat”