Здравейте колеги и аз реших да споделя проблема си който вече ме мъчи от 1 месец.
Обикалял съм вече незнам колко сервизи вкл и при приятели монтьори но не може да се разбере от какво чука колата значи проблема е следния.
При по продължително каране говоря за 1/2 ,1 час от предницата започва да се чува едно пукане(чукане) което с времето започва да се увеличава независимо по какъв път карам градско или извънградско по асфалт или по черен и при всякаква скорост се усеща най интересното е че след като я прибера в гаража на другия ден я вад тръгвам и нищо нито пукане нито чукане когато я покарам час два пак почва и така
Сменил съм тампони на стабилизиращата щанга защото се усъмниха в тях също и вътрешно каре но проблема остава
Огледите в различни сервизи бяха доста обстойни но никой не можа да открие проблема всичко друго е здраво говоря за шарнири тампони лагери и накрайници и тн
Ако някой може дами помогне ще съм много благодарен
поздрави на всички

Проблем с чукане на предницата на Пассат Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с чукане на предницата на Пассат Б3
Последна промяна от radotom на Чет 20 авг 2009 11:55, променено общо 1 път.
Причина: Колега, не ползвай главни букви, моля ;)
Причина: Колега, не ползвай главни букви, моля ;)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с чукане на предницата на Пассат Б3
Извинявам се за главните букви само да добавя че забравих пасата е
1800 куб, 90 коня ,седан ,91 год.
1800 куб, 90 коня ,седан ,91 год.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Може да е нещо което трябва да е в грес, а е останало сухо - карета, лагери.
Примерно след определено време загряват и почват да пукат
Па скоро си мисля за каретата, защото ако е лагер ще загрее много по-бързо
Най добре е като почне да чука да я вдигните на подемник и да видите от къде чука.
Примерно след определено време загряват и почват да пукат

Па скоро си мисля за каретата, защото ако е лагер ще загрее много по-бързо
Най добре е като почне да чука да я вдигните на подемник и да видите от къде чука.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
А провери ли тампоните на макферсона горе на бомбетата
А и макар да не ми се вярва да седи още погледни отдолу дали имаш предпазна топлоотдаваща решетка на катализатора
Тя обикновенно пука като се нагрее.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Решетката е там ама не се чува то нея от предницата е и честотата на пукането се увеличава в процес на каране за външните карета ми казаха че тропат при завой а моето чукане се усеща и когато карам и на прав път дори и принай малките неравности на асфалта се чува 

- crazysex6008
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега и при мен нещо лопа се едно старжи нещо яко и ми казаха че е лагер на главината ще пишя дали е от там ако я отворя до 2-3 дена 

-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми стържеше преди все едно желязо в желязо и като свалих гумата гайката която е на главината се развила леко стегнах я яко и спря да стържи а тоя проблем с чукането си остава ще изчакам да се разтропа постоянно и тогава ще видим то на мен ми омръзна да ходя по сервизи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dan1900 написа:Здравейте колеги и аз реших да споделя проблема си който вече ме мъчи от 1 месец.
Обикалял съм вече незнам колко сервизи вкл и при приятели монтьори но не може да се разбере от какво чука колата значи проблема е следния.
При по продължително каране говоря за 1/2 ,1 час от предницата започва да се чува едно пукане(чукане) което с времето започва да се увеличава независимо по какъв път карам градско или извънградско по асфалт или по черен и при всякаква скорост се усеща най интересното е че след като я прибера в гаража на другия ден я вад тръгвам и нищо нито пукане нито чукане когато я покарам час два пак почва и така
Сменил съм тампони на стабилизиращата щанга защото се усъмниха в тях също и вътрешно каре но проблема остава
Огледите в различни сервизи бяха доста обстойни но никой не можа да открие проблема всичко друго е здраво говоря за шарнири тампони лагери и накрайници и тн
------------
Колега имам същия проблем, дали си намерил решение, пасата ми е Б 5.5?
Ако някой може дами помогне ще съм много благодарен
поздрави на всички
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
100% шарнир
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ще го видим тоз шарнир на сервиза утре другиден, мерси.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
и накрайниците може да видиш покрай шарнира..
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема засега е решен със смяна на накрайник в сервиз Хеед 91.
Всико ми излезе 120лв. (накрайник, реглаж, труд, почистване на ръждясали болтове и ДДС).
Имаше обаче и допълнителен проблем. болтовете на гумите не бяха много наред. Уж бяха завити, както трябва (скоро сменях гуми), но не точно и се наложи да ги почистят и завият наново.
Всико ми излезе 120лв. (накрайник, реглаж, труд, почистване на ръждясали болтове и ДДС).
Имаше обаче и допълнителен проблем. болтовете на гумите не бяха много наред. Уж бяха завити, както трябва (скоро сменях гуми), но не точно и се наложи да ги почистят и завият наново.
- drago_tr

Извинявам се за спама ама не се сдържах

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Вярно е че е доста drago, но вече само реглаж на преден мост в повечето сервизи е 30 лв.(с ДДС).
dan1900, провери контролно и състоянието на биалетките.
dan1900, провери контролно и състоянието на биалетките.
- drago_tr
...Абе има си начин да се смени тоя накраиник и без да се ходи на реглаж....ако на колегата предницата не му е яла преди това гумите,няма никакъв проблем да се смени и без тази манипулация.Но съм съгласен че има ли някакво износване не както трябва на гумите ,задължително трябва да се мине стенд.Т.е. всеки си преценява за себе си
но на мен като ми кажат 30 лева за стенд и веднага почват да ме сърбят ръцете да му извия врата на тоя маистор защото като го гледам тои работа и за 5 лева не върши.....но не е луд тоя дето яде баницата.....така че маистор на снимка да го видиш....шамар трябва да му удариш.Като разбира се аз правя разлика между маистор и такъв които деиствително разбира от това което прави 
П.С. Колега andreanky... и това ли са ти калкулирали в краината цена....почистване на ръждясали болтове?.....ако и това са направили.....
...я кажи колко са ти взели за тоя така труден и къртовски труд
?

П.С. Колега andreanky... и това ли са ти калкулирали в краината цена....почистване на ръждясали болтове?.....ако и това са направили.....