Утечки на тоците

Техническа и сервизна информация за Passat
bm21
Автомобил:
Двигател:

Утечки на тоците

Мнениеот bm21 » Пон 25 апр 2011 12:44

Какви ти утечки - цяла Ниагара!
От известно време много бързо ми пада акумулатора. Проверих за утечки - 5.8А !
Махнах всички бушони - никаква промяна. Махнах и СД/радио - никакъв ефект. Нямам включено нищо допълнително.
Нямам никакъв опит в поправките, но чисто теоретично си правя извода, че проблема е в кабелите от акумулатора до таблото с бушоните. Споделете опит и предположения от какво може да е. Знам че никой няма да даде пари - дайте поне акъл :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Утечки на тоците

Мнениеот radotom » Пон 25 апр 2011 19:03

По-вероятно ми се чини да има проблем от генератора... Малко са нещата, дето минават без предпазител фабрично ;)
Я пробвай да откачиш дебелия кабел, дето е и към стартера и пак мери.
Ама много внимателската - първо изключи акумулатора, че да не стане някоя заварка scare

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пон 25 апр 2011 23:01

bm21 написа:Проверих за утечки - 5.8А !

Тези ампери да не са милиампери? :shock С какво ги мериш?
Имаш ли ABS, централно заключване? Някои предпазители може да не са на обичайното място, а над таблото, или при двигателя.

bm21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bm21 » Пон 25 апр 2011 23:50

Мащината е B4 GL двигател AEK 1.6i
Има ABS и централно. Амперите са си ампери. На мултицета имам три обхвата: микроампери, милиампери и ампери, така че няма как да се сбърка. Днес си поиграх да разкача кабелите. На плюса освен кабела от генератора, има закачени още три кабела - два по-дебели и един по-тънък. Утеечки има през тънкия и единия от по-дебелите. Този, по-дебелия отива към една джаджа - черна кутия малко над акумулатора, точно пред съда с вода за чистачките. През кабела на алтернатора утечки няма. Всъщност, в началото показва че има, но стойностите веднага започват да падат, като намаляването постепенно става по-бавно. Издържах да го гледам до 0.4А, но предполагам че ще продължи да пада.

oldman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oldman » Вто 26 апр 2011 9:23

Консумацията трябва да се мери при заключена кола.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Вто 26 апр 2011 10:13

а нормално какви трябва да са стойностите...защото и аз имам такива подозрения,и е така от както съм я купил колата.нова батерия я скапва за няма и година....

eladjia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eladjia » Вто 26 апр 2011 10:54

Миналата седмица си купувах акумулатор и там ми казаха, че било нормално при изгасена кола максимум до 0,04А(включвало и аларма и музика и сичко).Но мен ме съмнява защото ми показваше 0,09 и като отбодох касетофона падна на 0,02А.Все едно ми е прецакано радиото и арчи повече, ама 0,07А е нищо и половина и ми се струва нормално.Ако някой знае със сигурност каква е нормалната консумация, и аз бих бил благодарен ако сподели?!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 26 апр 2011 14:21

"Безобидна" консумация е тази ,която не превишава 10-15милиампера(0.010-0.015)А.Повечето аларми "декларират" консумации 5-10милиампера,радиото в изключен режим и изваден контакт(отпада единият "+"-силово захранване)-и то там някъде.
Във всеки случай,всичко което е над 0.099А-си е повод за търсене на "утечка".

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Вто 26 апр 2011 19:39

колега я виж да не идва проблема от заводската аларма,на мен така ми правеше също, сложих аларма(допалмителна) ,а заводската замасила там си нещо в едната врата и ми падаше акумулатора за два дена като одкачах + на акумулатора и закачах светкаше даже искри имаше но ,като давах на контакт и до като изчаквах свещите и слушах задна лява врата щтракаше ,разглобих бравата и там имах, две жички отпоени ,запоих замерих и се оправи проблема, дано съм помогнал с нещо.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Сря 27 апр 2011 8:41

bm21 написа: Този, по-дебелия отива към една джаджа - черна кутия малко над акумулатора, точно пред съда с вода за чистачките.

Там трябва да има предпазител. Извади ли го?

Върни се в “Passat”