Твърди маркучи, губи антифриз- Решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Твърди маркучи, губи антифриз- Решено

Мнениеот Maste-pro » Нед 06 дек 2009 21:28

Здравейте, колеги! Как сте какво правите.Направо нямам думи,забелязах, че зад шофьорската седалка (пода) целия е във вода.Първо си помислих, че е изтекла от шишето с вода.Ритах, псувах на автомивка отидох.Сичко е ок,радостен се прибирам.Спирам и какво да видя, отново сичко е във вода.Хайде с теориите почнах...Имах проблем с антифриза,постоянно изчезваше незнайно къде и без видими течове.Така... не му обърнах голямо внимание,защото колата си вървеше повече от перфектно.Сменях сички консумативи, включително и антифриз и от тогава стана какво стана,постоянно губише вода.Вчера отидох да ми измерят компресията на радиатора или каквото е там.Мисля, че каза 1 бар и си тръгнах с надеждата, че няма проблеми с радиатора.От тогава ми пълни колата с вода, ама вода да видищ-можеш аквариум да си направиш вътре.Отпред от педалите до задната седалка сичко е във вода.Сега се съмнявам от радиатор на парното,гарнитура и незнам вече с "кфо се занимавам".Моля за вашите съвети, благодаря Ви.От търсачка намерих само за уплатнения, но там нямам проблеми.Колата е пассат Б5 2000 г 1,9 ТДИ ПД.

Последна промяна от Maste-pro на Пон 14 дек 2009 23:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Колата ми се наводни,направо мога да плувам в нея !!

Мнениеот niks76 » Нед 06 дек 2009 22:41

отводнителните тапи при акумулаторния отсек или пропуска под пластмасовата кутия на компа :!:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 06 дек 2009 23:10

Още подсушавам мокета заради тия отводнителни тапи... две листа им трябват и са запушени :/

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пон 07 дек 2009 6:14

Ами на първо време виж какво е - да не е антифриз от радиатирчето, ако е вода - някъде се е запушило....

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 07 дек 2009 8:26

Ако беше антифриз до сега да е препекъл мотора. Колегата niks76 е казал къде е ключа за бараката :wink:

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Пон 07 дек 2009 22:48

Мерси за отговорите, много ми помогнахте.Колата в момента е на сервиз и очаквам отговор от майстора.Има още един проблем, колата губи антифриз и още незнаем от каде.Маркуча на охлаждането е винаги твърд, а долния мекичък.Правихме и един тест: напълнихме казанчето на антифриза до горе и форсирвахме колата на място с отворена капачка.Мехури нямаше никакви, което би трябвало да значи, че не е от главата проблема, но нищичко не се знае.Незнам и какво да правя.За 3 500 км доливах около 4-5 литра вода.

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Сря 09 дек 2009 20:44

Щом не намираш мокри следи от теча,най вероятно капе някъде в/у двигателя и се изпарява.
Аз на два пъти бях в това затруднено положение.Уж ми се губи антифриз,имам петно под ДВГ-то,а тои отвсякъде сух.Оказа се малкия давол.
Първия път сълзеше от тройника на блока на ДВГ-то(уплътнението беше изпуснало).Втория път ми таеше от температурния датчик(смених на О-пръстена),който се намира в този същия троиник.
И в двата случая теча беше толкова слаб,че веднага се изпарява.Остава само червено сухо петно(от цвета на антифриза).
За да се види теча трябва по често да се оглежда двигателя,докато не се е охладил.

Emo74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo74 » Сря 09 дек 2009 21:41

събира ти вода под акомулатора свали го изчисти боклука и занапред обращай внимание на листата по колата :dummy:

Потребителски аватар
dragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragnev » Сря 09 дек 2009 21:50

Emo74 написа:събира ти вода под акомулатора свали го изчисти боклука и занапред обращай внимание на листата по колата :dummy:

ммдаааа доста кофти работа е това - мизерията
трябва постоянно да се наглежда защото - ужас
и после трябва да си купуваме пояси за плуване
добре че е форума за отстраняване на някои по-леки дефекти
иначе сервизите щяха да станат милиорнери от нас

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Сря 09 дек 2009 22:47

Здравейте, пак и благодаря за отговорите до сега.Значи колата е при майстора и не съм я виждал почти цяла седмица.Поддържаме връзка само по телефона и до сега ми даде следната информация:

-по негови думи знаел от каде влиза вода ( аз така и не разбрах)

-главата била свалена (без видими пукнатини и казва, че трябвало да се изшлайфа задължително)

-първи цилиндър бил леко изкривен (по негови думи ) възможно ли е според вас ?

-предишния собственик е прегрявал колата или е доливал вода докато колата е загрята и изгасена (по негови думи)

-сменена гарнетура

За сега разполагам само с тази информация.Още се чудя как така съм имал толкоз проблеми след като колата си вървеше почти перфектно.

Според вас възможно ли е цилиндъра да се изкриви ? Ако да как и дали е възможно да съм го направил аз след като карах с 200?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 09 дек 2009 23:11

Този майстор нещо те е взел за канарче.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Чет 10 дек 2009 6:52

колега не се сърди ама хак да ти е защото ти бяхя казани най елементарните причини от което може да ти е теча а ти сам ходиш и се навираш между шамарите .провери първо и тогава отивай.KirilGeorgiev е прав.

svn_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svn_bg » Чет 10 дек 2009 12:12

Ако е видял че ти е "крив 1 цилиндър" само със сваляне на главата-тпя мотор е за хвърляне.Луфтовете се мерят в десети и стотни от мм. Я иди и го виж тоя мотор ако е още отворен да ти покаже колко е крив,че ми е интересно с къкво го мери.

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Чет 10 дек 2009 16:18

Парното бе колега, ПАРНОТО ти е пробито.От него губиш антифриз, църцори си и се събира под седалката. Какъв първи цилиндър, кви пет лева? Отивай бързо и си взимай колата от оня педерас и намери читав човек да сглоби мотора и да сваляте таблото, докато оня не открил и крив колянов вал и полуоска.

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Чет 10 дек 2009 22:31

Незнам нищо.Относно цилиндъра-каза ми че е пратил главата (или там каквото е) на тест при дилър на Vw.Относно майстора- като му разказах какво и е на колата, директно ми каза от какво е и съответно какво ше ми струва.Имам му доверие на човека.

Върни се в “Passat”