Здравейте,нов съм тук и искам да споделя и да попитам за съвет.Имам B3,1,6 карб,мотора е RF/88г.Старичка е но съм минал около 240000км и до сега не ме беше оставяла.Колата е с АГУ с ръчно управление.Проблема е следния:от два дена не пали на бензин,сменил съм помпата /механична,постояно зацепена/,горивния ф-р е сменен,клапана за бензин е сменен,карбуратора е почистен,резервоара е почистен и пак не пали.Между помпата и блока има PVC подложка - мисля да я изпиля за да увелича хода на помпата,другото което не съм проверил е управлението газ- бензин.Днес пак я мъчих,запали за една цигара време и сама изгасна,после няма палене.Запалих я на газ - работи перфектно,изкарах я на магистралата и в движение обърнах на бензин - заби и направо спря.Ток има,бензин има,газ има.....а не ще.
Та къде още да поровя че все пак е зима и трябва да паля и да карам малко на бензин.
Благодаря предварително
B3 - не пали на бензин
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Re: B3 - не пали на бензин
syseda написа:Здравейте,нов съм тук и искам да споделя и да попитам за съвет.Имам B3,1,6 карб,мотора е RF/88г.Старичка е но съм минал около 240000км и до сега не ме беше оставяла.Колата е с АГУ с ръчно управление.Проблема е следния:от два дена не пали на бензин,сменил съм помпата /механична,постояно зацепена/,горивния ф-р е сменен,клапана за бензин е сменен,карбуратора е почистен,резервоара е почистен и пак не пали.Между помпата и блока има PVC подложка - мисля да я изпиля за да увелича хода на помпата,другото което не съм проверил е управлението газ- бензин.Днес пак я мъчих,запали за една цигара време и сама изгасна,после няма палене.Запалих я на газ - работи перфектно,изкарах я на магистралата и в движение обърнах на бензин - заби и направо спря.Ток има,бензин има,газ има.....а не ще.
Та къде още да поровя че все пак е зима и трябва да паля и да карам малко на бензин.
Благодаря предварително
Колега,много си далече иначе щях да помогна.
Можещ да провериш електромагнитният клапан за ПХ.който се намира на карбуратора.
Първо трябва да си сигурен,че идва бензин до картбуратора.
Откачи маркучето преди ел. клапана (които спира бензина) ,сложи го в бутилка
запали на газ и гледай дебита.Ако е наред повтори процедурата след клапана(може да не "пуска " достатъчно),като му подадеш принудително ток.
Откачи маркучето преди ел. клапана (които спира бензина) ,сложи го в бутилка
запали на газ и гледай дебита.Ако е наред повтори процедурата след клапана(може да не "пуска " достатъчно),като му подадеш принудително ток.
проблема е решен колеги,това което написахте като съвет го направих,махнах отново помпата,смених я с друга - резултат никакъв,оказа се поизносена гърбичка на вала,напластих крачето на помпата и сглобих,бай Паско направо литна
,повече не бутам и без това всичко смених
благодаря за съветите

благодаря за съветите
Имам B3, но якичкия 1993 174к.с. 2.9 двигател .При мен пали супер, но за газ трябва да имаш бутонче>натискаш го>чуваш как помпата зарежда лампичките светжат и се чъжа щракане>връчащ бутончето включваш го пак палиш и си готов 

Последна промяна от radotom на Вто 11 яну 2011 10:45, променено общо 1 път.
Причина: Сега остава, колега, да кажеш и каква е връзката на наисаното от теб с темата ;)
Причина: Сега остава, колега, да кажеш и каква е връзката на наисаното от теб с темата ;)