Ел. Стъклата ме предадоха. B3
Ел. Стъклата ме предадоха. B3
Здравейте на всички! Съжалявам ако повтарям нечия тема , но въпреки усиленето ми търсене неможах да намеря тема с аналогичен проблем като моя. Още съм нов с колите, тяхното устройство и поправяне така че моля да ме извините ако напиша някоя глупост.Става въпрос за Пасат б3 1992 комби. Ел. стъклата изведнъж отказаха, отначало помислих че е някое бушонче, но след като проверих се оказа , че не е това проблема. Някакви идеи каде може да е ? Според мен е някакъв ел проблем , защото шибидаха работи, а двете предни стъкла нито ключовете светят , нито се чува някакъв звук. Благодаря предварително за помоща.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Ел. Стъклата ме предадоха. B3
Първо разбери дали са Оригиналните или слагани допълнително!Жокер-при заключване и задържане на ключа в шоф.врата стъклата вдигат ли се(аналогично при задържане на ключа в положение отключване отваряха ли се стъклата)?Също след положение Контакт ли работеха или и при отваряне и затваряне на шоф. врата?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
фаричните работят известно време и без контакт
КОмфорт модулът е под задните седла
КОмфорт модулът е под задните седла
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Вдигаш задата седалка и по средата под седалката е това 
Комфорт модула

Комфорт модула

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
За началоо вдигни седалките и виж дали имаш, та и буксите дали са включени.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ахмак, правилно си се насочил. бушон е. на заводските е над релетата на отделно гнездо и е 30А.
бтв, ел. стъклата може да изглеждат досущ к ато заводски и да са садени.
огледай инсталацията на вратите. най добре ще проличи ако имаш под седалката контролера, който са ти показали колегите. единствената разлика е че е сниман тоя за 4 стъкла. за 2 номера завършва с А

огледай инсталацията на вратите. най добре ще проличи ако имаш под седалката контролера, който са ти показали колегите. единствената разлика е че е сниман тоя за 4 стъкла. за 2 номера завършва с А

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
vaskoto1 написа:ахмак, правилно си се насочил. бушон е. на заводските е над релетата на отделно гнездо и е 30А.
огледай инсталацията на вратите. най добре ще проличи ако имаш под седалката контролера, който са ти показали колегите. единствената разлика е че е сниман тоя за 4 стъкла. за 2 номера завършва с А![]()
Както е казал Василий Първи дори и да не са оригинал а талянски над бушонното табло има хвърчащи бушони които са за ел.стъклата и за централното. Може да има скъсани кабели в шофьорската врата ама първо провери бушоните

Благодаря за съветите, утре ще проверя, и ще пиша какви са резултатите.
Благодаря за съветите!Прави бяхте-бушончето беше заминало, след смяна всичко си тръгна. Поздрави на всички!
И аз имам такъв проблем, итальянска инсталация на ел.стъкла, първо отказа бутона отдясно, после и двата бутона отляво. По-коварно в моя случай е че едната нощ бутона отдясно е проработил, в смисъл даде контакт сам, и моторчето решило да затваря стъкло, опитва чака и пак опитва, и така до сутринта акумулатора беше разреден. Разглобих вратата, свалих жиците на моторчето. Намерих контакти и трите от друга кола, но при монтажа се оказа че те се боят от награвяне, така 2 контакта от трите са заминали. Третия обаче не го запоявах, а вързах самите жици през една букса и стана.