Пасат Б6 2.0 FSI, 4Motion къде се намира филтъра за горивото

Техническа и сервизна информация за Passat
Dzuko33
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б6 2.0 FSI, 4Motion къде се намира филтъра за горивото

Мнениеот Dzuko33 » Нед 27 яну 2013 18:27

Здравейте колеги,
От една година съм собственик на VW Passat 6, 2.0 FSI, 4Motion, 2006 г. ръчна скоростна кутия, абревиатура на мотора BVX, тип 3C23GM и не съм имал никакви проблеми досега, а удоволствието от карането си заслужава.
Моля за съдействие по отношение смяна на горивен филтър и къде всъщност се намира при моя модел. Останах леко озадачен, защото от Порше София изток на мое запитване ми отговориха, че за смяна на горивния филтър, запалителните свещи и спирачната течност ще ми вземат 100 лв. за труда, а от Порше София Юг - горивен филтър за моя автомобил не се сменял, а се сменял заедно с бензиновата помпа или заедно е резервоара, нещо от този род. Ако някой може да помогне със съвет относно смяната на въпросния филтър, ще съм много благодарен!
Също така ще сменям масло и филтър на Халдекса, масло на скоростна кутия, запалителни свещи и бях решил да го направя в официалните сервизи на Порше, сега вече се чудя дали да не си взема частите от там и да търся по-компетентен майстор пък бил той и в малък сервиз.
Ще съм благодарен, ако някой може да посочи слабостите на този автомобил, дефекти и неприятни изненади.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б6 2.0 FSI, 4Motion къде се намира филтъра за гори

Мнениеот Aimbotfan » Пон 28 яну 2013 1:48

Възможно да са прави, че се сменява при смяна на резервоара.
Просто е труднодостъпен.
Според ето тази схема се намира точно над резервоара.
http://elsaweb.spaghetticoder.org/doc/V ... 34447616/3
Позиция номер 20 е филтъра;)
Позиция 14 е самият резервоар за гориво.
Това е за 4Motion моделите, точно като твоя ;)

Потребителски аватар
b60_460
Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
Двигател: BXE 2006

Мнениеот b60_460 » Вто 29 яну 2013 3:00

:spam Сори за офтопика колеги но горивният филтър не се ли смята за консуматив? Като такъв той би трябвало да се сменя на няколко хиляди километра тоест няколко пъти през живота на автомобила.Факт е че при някой от съвременните автомобили даже и за смяна на изгоряла крушка трябва да ходиш до оторизираният сервиз но ако за смяна на горивен филтър трябва да се сваля целият резервоар то инженерите на ВАГ малко са се поувлекли така да се каже.Искрено се надявам да има и друг начин за решаване на проблема :thup

Dzuko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dzuko33 » Вто 29 яну 2013 9:29

Здравейте отново,
Точно така смятам и аз, а именно, че горивния филтър е добре да се сменя на около 60000 км. за моя мотор /дано да не се лъжа за километрите/ и след тези объркващи отговори от страна но официалните сервизи се амбицирах сам да разбера къде е истината и въобще е много неприятно да отидеш в оторизиран сервиз и да срещнеш недоумяващи погледи, почесване, повъртане и да останеш с впечатлението, че и те знаят колкото теб.
Благодаря много за схемата и за помощта ви. Изчетох доста по форума, намерих много полезна информация, но като че ли има повече инфо за дизеловите двигатели на Пасат 6, отколкото за бензиновите. В тази връзка всеки коментар за бензиновите 6-ци ще е от полза.
Сега ще си принтирам схемата, превеждам я и ще посетя Порше, а и някой друг сервиз отново. Много се надявам като се свали задната седалка, да има достъп до филтъра за горивото!
Леко и безаварийно шофиране на всички!

Върни се в “Passat”