Пасат Б4 - Палене Частично решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
NOBODYY
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 - Палене Частично решено

Мнениеот NOBODYY » Съб 30 яну 2010 11:19

Здравейте колеги, прочетох темите от форума относно паленето при Б4, но все пак не можах да разбера от къде може да е моят проблем. Пасатът е Б4 двигател 2Е с газ, сутрин докато е студен пали много трудно на бензин и то само ако натисна повечко педала на газта и веднага угасва при пускането му. Когато поработи около 5-10 мин. се стабилизират оборотите, но при подаване на рязко газ на бензин придърпва или заглъхва.

Извинявам се ако повтарям темата.

Последна промяна от NOBODYY на Сря 10 мар 2010 21:20, променено общо 1 път.

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат Б4 - Палене

Мнениеот najdobrix » Съб 30 яну 2010 11:30

бедна смес от задръстени дюзи,помпа,горивен филтар,Т датчик и тн.

Потребителски аватар
NOBODYY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NOBODYY » Съб 30 яну 2010 18:45

Да по принцип и аз предположих че може да има проблем с тези части. Но съм сменил бензинова помпа от "по-хубавите"-300лв.преди 10000 км, както и бензинов филтър.
Дюзи не съм пипал както и датчик, но не съм сигурен че е от тях защото ходих на компютър и майстора ми каза че може да е от дроселовата клапа.

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Съб 30 яну 2010 19:14

Здравей колега аз имах същия проблем и аз имам Б4 2Е, така моите работи бяха датчик на Хол, водната помпа и тръбата за картерните газове общо 330 ремонт...и като слагам 95 бензин също не пали като хората като подам газ, малко се чуди и тогава зацепва...но инжекторите също трябва да са чисти защото е те правят бели...

Потребителски аватар
NOBODYY
Автомобил:
Двигател:

Палене - Частично Решено

Мнениеот NOBODYY » Сря 10 мар 2010 10:36

Здравейте колеги, мисля че проблема с паленето е решен. Проблемът явно е бил в горивния клапан в края на горивната магистрала. Но се установи едва след като клапана протече и се наложи смяната му (105лв.). Сега паленето става много по-лесно при -8 градуса запали от първо завъртане със съвсем леко натискане на педала. НО си остана треперенето след палене и придърпване при работа на бензин. Но един приятел ми препоръча да сложа присадка в бензина за изчистване на дюзите вместо да почиствам дюзите една по-една. Но се чудя каква присадка би ми помогнала в случая?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Пасат Б4 - Палене Частично решено

Мнениеот pas1.8mi » Сря 10 мар 2010 21:55

Явно си сменил Регулатора за налягане на горивото! :idea: Добавки не ти препоръчвам-имат по-скоро обратен ефект!Най-добре чистене на дюзите на Ултра-звук! :wink:

Върни се в “Passat”