b5.5 проблеми със спирачки

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

b5.5 проблеми със спирачки

Мнениеот gazar4eto_87 » Съб 19 дек 2009 9:09

Значи колеги от вчера ми се появи следния проблем тръгвам и сичко със спирачките е наред минах 400-500 метра и педала стана страшно твърд и почти неможе да се натисне следователно и колата спира доста трудно пробвах да го натисна много силно колата спира и ABS си работи но педала си стой твърд.Прибрах се пред вкъщи отидох до магазина и викам чакаи да я пробвам пак паля колата и сичко си е наред педала си е както трябва и няма проблем.Сега сутринта пак тръгвам и същата работа педала пак твърд и трудно спира.Не ми е правила такива проблеми в топлото време сега в минусовите температури го направи.Колата е от англия и ми казаха че там такива температури няма и да не би нещо да замръзва но просто нямам идея моля ако някои има представа от какво може да е да помогне дали не се скапало и сервото си мисля аз но така да тръгва и после пак да спира просто незнам.Колата е пасат B5.5 1.9 ТДИ 2001год.

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми със спирачки b5.5

Мнениеот nikvw » Съб 19 дек 2009 12:08

Здрасти колега,
Не мога точно да ти отговоря по темата, но може би някаква насока...
Имах преди Фиат Мареа, на който АБС-а НЕ работеше и лампата ми светеше постоянно! Педала ми беше много твърд(както си писал и ти) и колата не спираше добре и АБС-а не рабоше! След което се оказаха някакви четчици на електромотора. АБС-а се оправи и педала омекна чувствително и спираше вече нормално.
Но ако при теб работи АБС-а, нека някой по-компетентен ти отговори.
Успех!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 19 дек 2009 12:31

Може и да бъркам, но най-вероятно си за смяна на спирачна течност - събрала е твърде много влага/вода.

Потребителски аватар
PaskoFan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaskoFan » Съб 19 дек 2009 13:10

В момента колата ми е на майстор поради същия проблем , по някаква причина ми се обледява сервото но за сега не можем да я отстраним най рано в понеделник ще имам инфо от каво и дали ще може да се оправи...
преди пробвах с смяна на спирачна течност ефект нулев... :banghead:

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Съб 19 дек 2009 14:36

Ами колеги и аз закарах колата в сервиз при мен е влязла вода във сервото и докато не махнат водата немогат да ми кажат дали е счупено.Когато имам резултат веднага ще пиша.

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Пон 21 дек 2009 14:46

Значи, колеги, оправих проблема - всичко е било заради влязла вода в сервото; сменили някакъв клапан на сервото и сега е добре, поне това казват, че са сменили.Наистина колата спира добре, но се появи друг проблем - като я изкарах от сервиза, педала седи малко надолу - скъсана е някаква пружинка, която обирала хода на педала и сега няма ход на спирачката. Само като си сложа крака на педала и тя спира моментално, не мога да го натисна плавно.Та въпроса ми е лесно ли се сменя тази пружинка или каквото е там, защото с тия майстори ми омръзна и ако е нещо лесно да си я купя и сам да си я оправя.

Потребителски аватар
PaskoFan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaskoFan » Пон 21 дек 2009 19:46

Утре щяла да бъде готова моята, и моят проблем е вода в сервото, но за за причината още не е ясно как се е озовала там....Като я взема живот и здраве ще пиша.

Потребителски аватар
PaskoFan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaskoFan » Вто 22 дек 2009 19:20

проблема се оправи за сега с серво 2-ра употреба от морга... дано да е за последно за сега се държи нормално,
старото серво беше пълно с вода явно е смучело от някаде.

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Сря 23 дек 2009 15:25

Колеги при мен пак се втвърди педала интересното е че като е по студено времето се втвърдява и като поработи колата и пак умеква казаха ми че проблема е във вакум помпата,но като се обадя по моргите ми казват че имало горна и долна вакум помпа.Та въпроса ми е и двете ли се сменят или трябва да се мери коя е проблемната.

Потребителски аватар
PaskoFan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaskoFan » Сря 23 дек 2009 19:09

колега при мене беше голимия тупуз на сервото , коуто смучи вода от някъде ... при тебе е 99% същото според мен. 120 лева го намериха от морга момчетата :bowdown

Потребителски аватар
bad_look
Автомобил: vw golf 2 GTI
Двигател: PB

Мнениеот bad_look » Чет 24 дек 2009 16:10

и при мен го има същия проблем със педала на спирачката май ще трябва да се подготвям за ремонт на серво

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Чет 24 дек 2009 16:33

веднъж на Банско при -8С буквално ми замръзна спирачката... Преместих колата на слънце с помощта на ръчната и след 2-3 часа като се затопли, се оправи от само себе си... Като се прибрах веднага смених спирачната течност и оттогава не съм имал проблем вече 2 години...

Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IIvanov » Чет 24 дек 2009 17:44

Колеги,и аз имах подобен проблем,но не с педала на спирачката,а от предно дясно колело...което започваше да трепери като от спукана гума..Свалях,гледах щанги окачване,но всичко си е ок,паля и всичко ок...и така няколко пъти ми го прави за кратко време,затяга колелото и останових,че самите накладки не се отделят от диска..може би замръзват от студеното време и дъжда,който валеше по това време....Някакво решение на тоя проблем?Да ти заяде спирачката на колелото

Потребителски аватар
PaskoFan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaskoFan » Пет 25 дек 2009 12:40

Значи при мене от запушени отводнителни канали се пълни нишата където са сервото и акумулатора с вода , когато загася колата сервото остава известно време под вакуум и от някаде е смукнало малко водица и така при всяко паркиране по 1-2 капки докато в един момент температурата пада под нулата и серво йок щото вътре е буца лед , това е на кратко.
При колегата с залепващите накладки ме съмнява да не е спирачен цилиндър на самото колело... ако е скъсал маншон и е разяден почва да задържа но това е само предположение ..

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Пон 28 дек 2009 9:00

Ами колеги аз от 4-5 дни не съм имал проблеми със задните колела педала си е мек и сичко си работи без грешка явно нещо замръзва но нямам идея какво ще видим какво ще стане като паднат пак температурите.

Върни се в “Passat”