Контролна лампа за зареждане на акумулатора

Техническа и сервизна информация за Passat
bbo
Автомобил:
Двигател:

Контролна лампа за зареждане на акумулатора

Мнениеот bbo » Съб 08 апр 2006 19:09

Здравейте,

Имах проблем с контролната лампа за зареждане на акумулатора - като подам контакт, преди запалване премигваше. Като запаля от време на време алтернатора зареждаше акумулатора, от време на време - не.

Смених си четките на алтернатора и на пръв се оправи - зареждаше стабилно, преди запалване лампата светваше, след запалване лампата изгасваше.

Минаха 1-2 седмици и днес отново ми направи проблем - забелязах че напрежението намалява по време на движение (най сигурно това се забялязва по силата на клаксона! :wink: ), като се прибрах преди за изгася двигателя прмерих напрежението - 11.6V на акумулатора

При подаден контакт и не включен двигател лампата не светеше отново.

На какво може да се дължи това? Освен на четките разбира се...

Каква е схемата за включване на лампата, тя откъде се захранва? Има ли някой схема на свързване?

RSI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RSI » Съб 08 апр 2006 19:28

Известно време след като си смених четките започна да прави същото нещо. В момента не се сещам точно как изглеждаше картинката, но има един блок, който се държи на 2 болта и май той натискаше четките/мисля, че е пластмасов/. Та той контактува с алтернатора там, където минават двата болта. Проблема при мен беше, че се губи контакта между тоя блок и корпуса на самия генератор. След почистването на контактните площи се оправи проблема. Заради това и забравих вече как точно изглеждаше :oops: . Дано съм ти помогнал :).

Върни се в “Passat”