passat b5 как да махна стъклото от шофьорската врата

Техническа и сервизна информация за Passat
bosa007
Автомобил:
Двигател:

passat b5 как да махна стъклото от шофьорската врата

Мнениеот bosa007 » Пон 25 ное 2013 23:53

здравейте колеги :biggrin
някой може ли да ми каже как да махна прозореца на шофьорската врата от passat b5 2000 :Mr Green Fun че трябва да сменя жилото за отваряне на вратата пък то е на много готино място закачено :screwy
като цяло знам как се маха кората махам и болтчетата на металната кора но днес в моргата разбрах че не се дърпа като за последно щото джама се чупи :mhihi :mhihi :mhihi
ааа да не забравя колата е с дясна дирекция made for UK че не знам дали имат разлики :biggrin

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Re: passat b5 как да махна стъклото от шофьорската врата

Мнениеот Bro0z3r » Вто 26 ное 2013 2:00

Колега, аз съм си сменял жилото, но не ми се наложи да махам стъклото. А иначе ако си забелязал на ламарината на вратата има две гумени ' тапи '. Те се махат и п рез дупките се откача стъклото от водачите. Държи се на два болта М6 по спомен. Но се махат един по един, защото са на различна височина (това пак по спомен). После вече направо си го дърпаш лекичко нагоре и си излиза без проблем. Обаче ако сте двама ще бъде най-добре. Единия държи стъклото да не стане гаф, а другия играе с ' тресчотката '. Става и с гаечен ключ 10, ама си е играчка.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен в отговора си :th_up

bosa007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bosa007 » Вто 26 ное 2013 9:23

да това е полезно трябва днес да го пробвам :biggrin
а ти как смени жилото без да вадиш прозореца ?

Bro0z3r

Мнениеот Bro0z3r » Вто 26 ное 2013 9:34

Ами развих болтовете, които държат машинката за затваряне на вратата и по този начин можех да си я движа малко насам-натам. Останалото беше малко на късмет :D. Обаче се мъчих към половин час, понеже ме беше страх за стъклото. После ми се наложи да свалям машинката, която го контролира и го поогледах.
П.П. Става въпрос за предната дясна врата, но не би трябвало да има някакво значение. :th_up

Потребителски аватар
bodio
Автомобил: Vw Passat B5.5 4motion
Двигател: AVF 2001

Мнениеот bodio » Сря 27 ное 2013 0:38

Точно така е както е написал колегата Bro0z3r , прозорец не се сваля. Бая играчка си пада докато се смени жилото и се напасне.

Mafro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mafro » Вто 10 дек 2013 23:40

Здравей колега , незнам дали си решил проблема но това видео би ти помогнало..

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Сря 11 дек 2013 17:38

Сваляш кората, има две големи капачки на ламаринената тава, през тях развиваш стъклото от водачите. Стъклото трябва да е затворено и залепено с тиксо за да не падне. Отвиваш болтовете на тавата, с отвертка избиваш на вътре две пласмасови клинчета, намират са на бравата хваната за ламаринената тава. Разкачваш окабеляването и толкова. Събира се по обратния ред. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ОТКАЧВА СТЪКЛОТО. За инструмент ти трябва кръстата отвертка, имбус - за отвиван на долната част на кората, и глух ключ 10 за друго не се сещам.

Потребителски аватар
petar4oo
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 1999

Мнениеот petar4oo » Сря 17 авг 2016 11:53

Колеги дайте акъл как да откача пластмасовите държачи от жилото? На шофьорската врата и двата се счупиха и стъклото пропадна разглобих всичко свалих даржачите от прозореца но тази част която се държи за жилото не успявам.... ще пробвам с лепене временно докато намеря нови (само държачи) че засега намирам само сяла скара.

Bro0z3r

Мнениеот Bro0z3r » Сря 17 авг 2016 13:33

Има си някакъв чалъм.. Свалял съм, но не помня как ставаше точно.. Завърташе се самата пластмаса. А само държачи се продават. Човека, на чиято кола правих упражнението си ги купи за 5 лв парчето. Обаче не знам от къде...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 17 авг 2016 14:09

petar4oo написа:Колеги дайте акъл как да откача пластмасовите държачи от жилото?

Мога да ти дам един от продавалника, който продава водачи пластмасови. Старият водач се маха от жилото с една отвертчица и извъртане - шестостенната пъпка на жилото не е еднаква като дебелина навсякъде. Новото се набутва с натискане с отвертка по пъпката или клещи.
Сменял съм на Поло 2000г и Венто-то ми. За да ги смениш държачите, трябва да свалиш цялата машинка от вратата. Ще се наложи и да й изкривиш малко релсата с клещи и да я оправиш, за да набуташ новите пластмаски по релсата.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 17 авг 2016 14:21

И аз кривих релсата от края. Но после случайно открих, че не трябва - щраква се водача с извъртане, няма да се счупи, смело. Мисля, че има и клипове в тубата...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 17 авг 2016 14:24

gancho написа:И аз кривих релсата от края. Но после случайно открих, че не трябва - щраква се водача с извъртане, няма да се счупи, смело. Мисля, че има и клипове в тубата...

С извъртане не става! Водачите, които ми докараха бяха толкова плътни, че не позволяваха извъртане. Смазах с олио и огънах релсата, за да може да влезе. Пластмасата на водачите е твърда и рискуваш да се счупи като солета. Тя не се огъва, прави ПУК и до ТУК. :mhihi
Причината да не можеш да ги мушнеш е, че ролките на релсата пречат. А те са нитовани и не се свалят.
Взех части за ел.стъкла от тая обява - http://olx.bg/ad/chasti-za-el-stakla-ID5r8z2.html (Не е опит за реклама!)

Върни се в “Passat”