Здравейте,
искам да си сваля оригиналния касетофон на B4 пасат, но нещо не ми стига интелекта... На стария ми b3 се сваляше лесно(имаше две дупки в двата края и клечки за зъби се освобождаваше). На този нещо не ми е ясно как се прави. Свалих крайните копченца и под тях има пак някакви дупки и се пробвах по изпитания начин да го измъкна, но не става. Моля, ако някой знае тайната да я сподели. Прикачил съм и снимки за да се види за кой модел касетофон става въпрос. Извинявам се за качеството, но с телефона на тъмно толкова...
Благодаря предварително за съдействието.
как се сваля оригиналният радиокасетофон на пасат b4
- puning
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN
Re: как се сваля оригиналния радиокасетопфон на пасат b4
Здрасти
Издърпай копчето за звука и от там няма да имаш проблеми.
Мисля, че беше това.
Издърпай копчето за звука и от там няма да имаш проблеми.
Мисля, че беше това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сваля се с щипки, и не е нужно да сваляш копчето за пускане!!!!
мушни две тънки ножчета или ламаринки в отворите между пластмасите(веднага след първата капачка и от двете страни които вече си махнал)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Patko написа:мушни две тънки ножчета или ламаринки в отворите между пластмасите(веднага след първата капачка и от двете страни които вече си махнал)
да разбирам ли, че не трябва да вкарвам нищо в дупчиците под капачките които съм махнал а тия ножчета се пъхат от вътрешна страна на махнатите капачета?
Hristo Dimov написа:Сваля се с щипки, и не е нужно да сваляш копчето за пускане!!!!
какво представляват тези щипки? И къде се поставят?
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Трябват ти две метални пластини, широки 0,5 см. и дълги около 10 см.
Във всеки свалящ се касетофон се предлагат в комплекта.
Пъхаш ги от двете страни на касетофона, има процепи, вертикални, не повече от 2 см. на вътре.
По този начин прибираш двете ключалки от страни на вътре и се изтегля касетофона.
Във всеки свалящ се касетофон се предлагат в комплекта.
Пъхаш ги от двете страни на касетофона, има процепи, вертикални, не повече от 2 см. на вътре.
По този начин прибираш двете ключалки от страни на вътре и се изтегля касетофона.
- Milanov
- Контакти:
процепите са да копчето АМ и ТА и съответно от другата страна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за помощта, успях да го сваля. Ако са по-тесни пластините с които се натиска трябва да се нацели копчето което да освободи. Утре ако не ме домързи ще го снимам касетофона за да се види къде трябва да се натисне в случай, че някой се бори със същия проблем в бъдеще...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колега! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте пак,
след като го свалих касетофона, искам да ползвам AUX-a, но не знам откъде да намеря литература за това кои пинове отзад се ползват за тази цел. Много ще съм благодарен, ако някой може да помогне...
след като го свалих касетофона, искам да ползвам AUX-a, но не знам откъде да намеря литература за това кои пинове отзад се ползват за тази цел. Много ще съм благодарен, ако някой може да помогне...
- Milanov
- Контакти:
Имаш ли управление за cd чейнджър.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Milanov написа:Имаш ли управление за cd чейнджър.
не това е прост бета 2 радиокасетофон. Иначе за този на Б5 който е оригиналния имам описание на буксите кое за какво е, но на моя не можах да намеря...
Re: как се сваля оригиналният радиокасетофон на пасат b4
Колега, този касетофон няма изведен на пиновете вход. Имат само тези, които поддържат чейнджър.
Но ако държиш да ползваш този касетофон, вариантът е някой електронен техник да ти изведе AUX вход от платката. Най-лесно и евтино е да се използва входа за сигнала от касетофона или от АМ на радиото.
Иначе, има и вариант да се сложи допълнителна платчица и да си имаш и AUX и касетофон и АМ.
Но ако държиш да ползваш този касетофон, вариантът е някой електронен техник да ти изведе AUX вход от платката. Най-лесно и евтино е да се използва входа за сигнала от касетофона или от АМ на радиото.
Иначе, има и вариант да се сложи допълнителна платчица и да си имаш и AUX и касетофон и АМ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Milanov написа:Имаш ли управление за cd чейнджър.
Да използвам темата, на моя имам управление за чеинджър. Откъде да намеря схема на буксата с входовете? Касетфона е Блаупункт Бета Поло / Лупо 2002 г.