чистачки за Б3
чистачки за Б3
привет колеги,имам следното питане за чистачките.Значи двете рамена като са на вертикално положение има около 2-3см растояние от прозореца особено това което е пред шофора.Рамената са сменени и проблема е съштия.Какъв е проблема,и евентоално какво е решението?Благодаря предварително
Re: чистачки за Б3
Кое е на 2-3 см. от прозореца - рамената или перата на чистачките? Уточни проблема.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Слаб натиск 
Пружините (във рамената) са си заминали

Пружините (във рамената) са си заминали

Проблема е във рамената приатели,а от там нито една чистачка нестава без силова намеса.Пък камоли да сложа права чистачка.Като цяло нее голям проблема но е дискомфортно.А ако е от пружините както казвате как мога дасе справя?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
От обясненията поне на мен не ми стана много ясно, но трите причини според мен са:
1) пружините са отслабнали, което не ми се вярва, защото са доста здрави;
2) рамената за чистачките са криви (ако е това - може да ги понапънеш с ръка до положението, в което трябва да бъдат);
3) според мен най-вероятният проблем е, че двете кръгли лостчета (които се въртят и са фиксирани за купето), на които са закачени рамената на чистачките (тези с пружините, на които се слагат самите чистачки) са криви и когато се завъртят пружината не може да навакса изкривяването и чистачката остава във въздуха.
Малко сложно обясних нещо просто, но дано си ме разбрал. Занапред пробвай да пишеш малко по-правилно.
Успех! 
ПС: Хич не е малък проблем, защото като караш 1-2 минути зад камион в това време и предното стъкло става като боядисано, а без чистачки си като Стиви Уондър зад волана (между другото е страшен човек!!!) !
1) пружините са отслабнали, което не ми се вярва, защото са доста здрави;
2) рамената за чистачките са криви (ако е това - може да ги понапънеш с ръка до положението, в което трябва да бъдат);
3) според мен най-вероятният проблем е, че двете кръгли лостчета (които се въртят и са фиксирани за купето), на които са закачени рамената на чистачките (тези с пружините, на които се слагат самите чистачки) са криви и когато се завъртят пружината не може да навакса изкривяването и чистачката остава във въздуха.
Малко сложно обясних нещо просто, но дано си ме разбрал. Занапред пробвай да пишеш малко по-правилно.

ПС: Хич не е малък проблем, защото като караш 1-2 минути зад камион в това време и предното стъкло става като боядисано, а без чистачки си като Стиви Уондър зад волана (между другото е страшен човек!!!) !