Как мога да я сменя?Изисква ли се нещо по специално,батерията каква е?Не че не мога да го отвора на сила ама да си питам.
Батерия за ключ за б5.5
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Батерия за ключ за б5.5
Днес заключих колата с дистанционното(фабрична аларма) и после не успях да я отключа и го направих с ключа.Опитах с другия ключ с него няма проблеми-значи е батерията
(кой знае дали некога е сменяна изобщо)
Как мога да я сменя?Изисква ли се нещо по специално,батерията каква е?Не че не мога да го отвора на сила ама да си питам.
- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Батерия за ключ за б5.5
Мисля че под логото vw има винтче.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Кутията би трябвало да е на щипки!Обикновенно се използват две литиеви батерий тип 2016 !
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Ако ключе е сгъваем, батерийте са 2, и са модел 1616. Малко трудно се намират - пробвай по часовникарските магазини. Ако не е сгъваем - нямам идея.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Не го слушай BRANDENBURG какви ги плещи за винтчето под логото. Освен ако не искаш да вадиш ампулата на имобилайзера.
Ей ти разглобяване:
http://www.youtube.com/watch?v=keYT5bXo ... re=related
Сваляш батериите, четеш номера, че ги има различни и търсиш като твоите.
Ей ти разглобяване:
http://www.youtube.com/watch?v=keYT5bXo ... re=related
Сваляш батериите, четеш номера, че ги има различни и търсиш като твоите.
- BRANDENBURG
- Автомобил:
- Двигател:
Много можем да говорим като знаем как да разглобим ключа.Браво.
- jiovanni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Понеже и аз имам същия проблем, ще споделя, че явно има няколко типа ключове...
Единият тип отваряне вече го видяхме, благодарение на постнатото по-горе видео...
Ето линк към другия тип отваряне...
http://www.youtube.com/watch?v=uHHrhyvd ... re=related
Единият тип отваряне вече го видяхме, благодарение на постнатото по-горе видео...
Ето линк към другия тип отваряне...
http://www.youtube.com/watch?v=uHHrhyvd ... re=related
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси на всички отзовали се! 

Колега, аз наскоро сменях батерия на б5.5.
Струваше ми 3.50 лева при един автоключар. Каза ми, че може да не ми разпознае ключа след това и трябва да отида пак при него да ми го "обучи" срещу..... не помня 10 или 20 лева, но нямах проблем! След смяната дистанционото си работеше без проблем!
Само един тип, ако решиш сам да сменях батерията(ако е като моя сгъваем клюя де). Когато отвотиш ключа и там посредата с една отверка леееко понапънеш, за да се раздели ключа, ползваи отверка която да пасне добре и със лек натиск навтре, за да не ти избяга отверката и леко да си нараниш пластмасата. Не, че е проблем, но просто да знаеш. И ЛЕК натиск, не много силно, ще го усетиш. После още на едн място се разтваря, пак с отверка може да си помогнеш, за да се раздели на още 2 части и да стане като на снимката от поста на колегата pedalchobaba.
Най-лесно е при автоключар. За 3.50 лева ти отваря ключа и ти вижда каква е точно батерията и ти слага нова и си готов!
Струваше ми 3.50 лева при един автоключар. Каза ми, че може да не ми разпознае ключа след това и трябва да отида пак при него да ми го "обучи" срещу..... не помня 10 или 20 лева, но нямах проблем! След смяната дистанционото си работеше без проблем!
Само един тип, ако решиш сам да сменях батерията(ако е като моя сгъваем клюя де). Когато отвотиш ключа и там посредата с една отверка леееко понапънеш, за да се раздели ключа, ползваи отверка която да пасне добре и със лек натиск навтре, за да не ти избяга отверката и леко да си нараниш пластмасата. Не, че е проблем, но просто да знаеш. И ЛЕК натиск, не много силно, ще го усетиш. После още на едн място се разтваря, пак с отверка може да си помогнеш, за да се раздели на още 2 части и да стане като на снимката от поста на колегата pedalchobaba.
Най-лесно е при автоключар. За 3.50 лева ти отваря ключа и ти вижда каква е точно батерията и ти слага нова и си готов!
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цената е 2.50лв.в Технополис-Младост, гр.София, модела е 2016, дистанционното е с една батерия. При мен се "издърпва" едната част напред със сила, тази която е със самия железен ключ, след това се отваря другата, внимава се за гуменото уплътнение, много е финно и може лесно да се нарани!