Днес заключих колата с дистанционното(фабрична аларма) и после не успях да я отключа и го направих с ключа.Опитах с другия ключ с него няма проблеми-значи е батерията (кой знае дали некога е сменяна изобщо) Как мога да я сменя?Изисква ли се нещо по специално,батерията каква е?Не че не мога да го отвора на сила ама да си питам.
Не го слушай BRANDENBURG какви ги плещи за винтчето под логото. Освен ако не искаш да вадиш ампулата на имобилайзера. Ей ти разглобяване: http://www.youtube.com/watch?v=keYT5bXo ... re=related Сваляш батериите, четеш номера, че ги има различни и търсиш като твоите.
Колега, аз наскоро сменях батерия на б5.5. Струваше ми 3.50 лева при един автоключар. Каза ми, че може да не ми разпознае ключа след това и трябва да отида пак при него да ми го "обучи" срещу..... не помня 10 или 20 лева, но нямах проблем! След смяната дистанционото си работеше без проблем!
Само един тип, ако решиш сам да сменях батерията(ако е като моя сгъваем клюя де). Когато отвотиш ключа и там посредата с една отверка леееко понапънеш, за да се раздели ключа, ползваи отверка която да пасне добре и със лек натиск навтре, за да не ти избяга отверката и леко да си нараниш пластмасата. Не, че е проблем, но просто да знаеш. И ЛЕК натиск, не много силно, ще го усетиш. После още на едн място се разтваря, пак с отверка може да си помогнеш, за да се раздели на още 2 части и да стане като на снимката от поста на колегата pedalchobaba.
Най-лесно е при автоключар. За 3.50 лева ти отваря ключа и ти вижда каква е точно батерията и ти слага нова и си готов!
Цената е 2.50лв.в Технополис-Младост, гр.София, модела е 2016, дистанционното е с една батерия. При мен се "издърпва" едната част напред със сила, тази която е със самия железен ключ, след това се отваря другата, внимава се за гуменото уплътнение, много е финно и може лесно да се нарани!