Пластмасови детайли за движение на ел. стъкло - Passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Stone
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пластмасови детайли за движение на ел. стъкло - Passat B3

Мнениеот Stone » Пон 04 яну 2010 15:03

Здравейте колеги,

както на много от нас и на мен ми се счупи единия от пластмасовите водачи, който се движат в релсата дето вдига стъклото на шофьорската врата. Пасата е B3 с ел. стъкла. Има ли някой идея от къде мога да взема само тези пласмасови детайли, за да не купувам целия механизъм. Комплекта се продава заедно с ел. мотора и всички останали части и е над 170лв. Предполагам, че при толкова често срещан проблем с тези части, все някой китаец се е хванал да ги прави.

Някой с идея? Моля помагайте, че е неудобно с дъска във вратата mhihi

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Пластмасови детайли за движение на ел. стъкло - Passat B3

Мнениеот The_Machine » Пон 04 яну 2010 15:30

Виж в "Сервизи" за Пламен Маджаров - мисля изработваше водачи от метал ;)
Ако не искаш (скъпички са, мисля), Евро 07 или Ауто+ май имаха някви китайски пръчки...

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 04 яну 2010 16:05

Същият проблем с голф 3. Два пъти при Пламен за около година и половина, два пъти се появи един и същи дефект след това и се наложи да го отстранявам аз, и двата пъти след отстраняване на проблема скъсах жило. Цената при Пламен беше близо 200лв за двете ходения.

След това разбрах, че има ремонтни комплекти. Купих си един такъв от Ауто+ на цената от 60лв. Ремонтният комплект представлява релсите, жилата, ролката и водачите. И от тогава не е направил повече проблем.

Ако проблема ти е само водач - Пламен е може би добър вариант. Ако имаш и други неща за правене - вземай един ремонтен комплект и да ти е мирна главата.

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Пон 04 яну 2010 17:20

brum написа:Същият проблем с голф 3. Два пъти при Пламен за около година и половина, два пъти се появи един и същи дефект след това и се наложи да го отстранявам аз, и двата пъти след отстраняване на проблема скъсах жило. Цената при Пламен беше близо 200лв за двете ходения.

След това разбрах, че има ремонтни комплекти. Купих си един такъв от Ауто+ на цената от 60лв. Ремонтният комплект представлява релсите, жилата, ролката и водачите. И от тогава не е направил повече проблем.

Ако проблема ти е само водач - Пламен е може би добър вариант. Ако имаш и други неща за правене - вземай един ремонтен комплект и да ти е мирна главата.

Brum, въпроса ти не беше ли решен гаранционно при Пламен?! Водил съм няколко коли и не съм имал проблми с гаранционното обслужване (което е 1 год.)

Пламен Маджаров - 0894310070

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 04 яну 2010 17:45

Не. Заради това, че сам съм предприел деиствия по отстраняването на проблема. Проблема който отстранявах беше движеща се свободно по жилото запресовка - тази в която се закача водача. Намерих един доста стабилни клещи като чираци, но с изтъпено зъбче за рязане и дисоплесках още малко. Единият път жилото се скъса точно под едната запресовка. Вторият път като се появи проблем след вторият ремонт - същото. Едната запресовка (или както там се казва) пак се движеше свободно по жилото. Отново с тези клещи си реших проблема за около 2 месеца и пак скъсах жило.

В Авто+ за 60лв - хем по-евтино, хем по-безпроблемно. Иначе ако някой иде към Пламен може да му препоръча или да си купи по-читави клещи за пресова, или да калайдисва жилото заедно с запресовката с по-силничък поялник, за да няма проблеми там. Мен като клиент ме е загубил.

Върни се в “Passat”