Здравейте колеги
Имам един проблем от както съм си взел пасата , а това е вече от около 3 години и не съм намирал време да го отстраня, но сега вече се реших. Та проблема е че като отворя която и да е врата в салона не ми светва осветлението. Незнам от каде да започна да разглабям и да търся проблема. Лампичката си работи но само на положение да си свети постоянно.
Благодаря предварително на всеки който помогне.

осветление в салона на Б3
- speleologiq
- Автомобил:
- Двигател:
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: осветление в салона на Б3
Всички ключета на вратите провери , ужасно тъпо са направени и се развалят редовно, като взех колата работеше 1 от 4 

- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
копчето на колонката аз имах съштиа проблем
- speleologiq
- Автомобил:
- Двигател:
възможно ли е на всичките врати да са здали ключетата, която и да е отворена не светва, а и лесно ли се разглабят и правят ли се или с нови?
- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
Ами напълно е възможно-аз мойта като я взех 2 работеха.Мъчих се да ги правя и работиха за 2-3 седмици, после същата работа-някои работят когато си поискат,а някои изобще не работят,така че по-добре не се занимавай и взимай нови
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
да доста срещан проблем е това колега и при мен не свети но само когато се отвори шофьорската врата, но иначе като го натисна с пръста и почва да свети
успех

успех
- speleologiq
- Автомобил:
- Двигател:
аве колеги, взех че отвих един, два от тези прекъсвачи, но като взех да ги изваждам и на двата им се извадиха кабелчетата вътре. Как по дяволите сега да ги зглобя като немога да хвана кабелчето през тази малка дупка? 

- c_todorov
- Автомобил:
- Двигател:
?аве колеги, взех че отвих един, два от тези прекъсвачи, но като взех да ги изваждам и на двата им се извадиха кабелчетата вътре. Как по дяволите сега да ги зглобя като немога да хвана кабелчето през тази малка дупка
Пробвай през отвора да ги закачиш и издърпаш с някаква тел (или по-твърд проводник). Полезно е да имаш под ръка и пинсети...Бутоните на вратите дават връзка към маса (минус).Може да изпробваш дали проблема е от тях, като допреш кабелната обувка от откачения проводник на бутона към непокрит метал от купето. Ако лампата светне-проблема е от бутона, иначе-търси проблема на друго място. Успех!
- =TDI=
- Автомобил: Passat 1.9 TDI
- Двигател: 1Z
и при мен бяха ,,окислени'' ...на някои контактите, на други видията които прехвърля масата към купето.С разглобяване и зачистване ги оправих.
Успех!
Успех!
Здравей , ако става въпрос за пасат В3 микроключетата на вратите се свалят и се разглобяват.Внимателно ги отвори с отверка, но внимавай че изкача една прожинка .Вътре е въпросната прожина ,една пластина и една пластмасичка.Изваждаш ги напръскваш го вътре с контактен спрей и го сглобяваш наново.При мен също бяха сдали багажа но се оправиха 3от4-те.Успех 

- speleologiq
- Автомобил:
- Двигател:
направих процедурата и се оправиха 2 от 4-те. Направо се бяха разложили всички метални чаркове в 2-те. Сега въпроса е колко струва едно такова нещо и от къде се намират. Аз пообиколих, но никъде не намерих .
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
От ауто+ съм купувал ново, някакво с номер по ЕТКА на него 13 кинта, фалшиво без номер 8 лева бройката. Ходи по моргите и сваляй от всички купета, ако няма в моргата при близкия алармаджия със сигурност има щото той ги е взел от моргата.
и аз имах същият проблем и смених и четирите бутона,сложих от тези алармаджииските,по автомагазините ги има по 1-2лв. и за пет месеца само едното започна да дава проблем.