Шум в жабката на Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ico.stoev
Автомобил:
Двигател:

Шум в жабката на Пасат Б5

Мнениеот ico.stoev » Съб 09 яну 2010 17:19

Здравейте колеги.
Проблемът ми е следния.От известно време ми се чува някакав жужащ шум от страната от кам жабката.Чува се само колата като не е влязла в обороти.Възможно ли е да имам някаква разхлабена пластмаса която да вибрира и да се чува този шум.Колата е Пасат Б5 1.9 ТДИ 1998г.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
MAKAROW
Автомобил:
Двигател:

Re: Шум в жабката на Пасат Б5

Мнениеот MAKAROW » Съб 09 яну 2010 19:56

там е вентилатора за купето!!!!

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Нед 10 яну 2010 10:53

И аз съм със подобен проблем. Точно от страната на жабката се чува едно тракане, тропане и зависи до някаква степен и от оборотите понеже вибрациите в купето са различни. На мен ми се чува да е м/у стъклото и кората, но дори да притискам кората шуменето си остава. Значи може и да е нещо вътре под кората. Очаквам някакво развитие по проблема колега и успех дано установиш от какво е.

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Пон 11 яну 2010 20:29

не сте сами :D
и при мен е така, но почти съм сигурен че е вътре във вратичката на джабката , но незнам как се разглобява за да видя от какво идва дрънченето.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Пон 11 яну 2010 21:44

Колеги, аз съм си разглобявал жабката и от кухината на вратичката (между лицевия и вътрешния панел има разстояние)падна едно пластмасово ключе - това е шаблона за ключа на колата - за палене на двигатела и всичко друго. Вратичката не може да се разглоби,защото е залепена. Поне при мене е така.

Потребителски аватар
ico.stoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico.stoev » Вто 12 яну 2010 11:30

Какво е правило това ключе там.И след като падна шима изчезна ли.Да знам да започвам и аз сащата операция.

Потребителски аватар
vladoru
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladoru » Сря 13 яну 2010 20:03

Имах тук регистрация, но се загуби и не мога да я шъзстаношя, даже не мога да направя нова - казва ми че е-маила вече се ползва от друг (от мен) и т.н.
Та на въпроса - карайки веднъж Пасата (В5, 20V) и преминавайки през поредната дупка ми се получи точно такова жужене - чак ме стресна. След различни предположения изключих за момент климатроника и жуженето изчезна - вероятно нещо от клапите за въздуха. Поне още два пъти след това съм имал това прживяване и така го оправям.

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Сря 13 яну 2010 23:02

Провери си тръбите на климатроника. Там има едни клапани, които при спирането и пускането на климатика се затварят и отварят. Възможно е да ти се е прецакало някое клапанче и от там да ти прави мизерии. В начолото не вдига толкоз шум, но след време почва да трака дори и да не бараш климатроника.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Чет 14 яну 2010 2:57

ico.stoev написа:Какво е правило това ключе там.И след като падна шима изчезна ли.Да знам да започвам и аз сащата операция.

След тази интервенция, жабката отпадна от списъка на КАКАФОНИЯТА Green Fun Остана едно подлудяващо "жужене" от предната пасажерска врата, което според мен се появи след монтажа на алармата и едно метално звънтящо изпод корите на коланите при колонките.

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Съб 16 яну 2010 18:18

При мен това бръмчене вече го няма. Като установих от какво е се смях като луд. Сложил съм допълнително огледало, което с ластици се закача за вътрешното и изцяло го покрива. Но естествено за 5 лефа колкото толкова. И днес докато карах си бях преместил главата към средата на автомобила и установих, че бръмченето идва от средата и веднага допрях огледалото с пръст и......настъпи тишина. Та така вече не бръмча. Явно не винаги проблема е толкова сложен колкото си го представяме.

Потребителски аватар
batzman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batzman » Нед 17 яну 2010 11:31

При мен се появи такъв шум точно на това място и след дълго разследване се установи, че са се разхлабили леко болтовете на долната панта на вратата и уплътненията скърцат, поради леките вибрации които се появяват при това положение в самата панта. Говоря пак за Пасат Б5, но бензинов. Провери и там за всеки случай.

Върни се в “Passat”