регулира ли се съединителя на В3 ?
регулира ли се съединителя на В3 ?
интересува ме дали се регулира съединителя на Пасат В3,че моят отделя много ниско,почти на пода.Съединителя е хидравличен.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Re: регулира ли се съединителя на В3 ?
Съединитела на Пасат Б3 не подлежи на регулировка.САморегулиращ е!
От кога имаш колата?Така ли е е бил преди ?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
bobcho написа:Съединитела на Пасат Б3 не подлежи на регулировка.САморегулиращ е!
Колега ей тук те хванах да лъжеш

bobcho написа:Съединитела на Пасат Б3 не подлежи на регулировка.САморегулиращ е!
пасата го имам от полувин година и така си беше,а в съединителя има още живот поне според мен не приплъзва,а другото е ,че при смяна на предавките се усеща едно присецване колкото и плавно да отпускам педала.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Питам от колко време го имаш, защото износения съединител отделя горе високо.При мен не знам на колко хиляди е съединителя (само аз съм му направил 60 000 почти изцяло градско) и отделя някъде по средата.Колегата К.Одаджийски си смени на неговия Пасат (пълен комплект) и като го карах отделяше по-ниско от моя, но не чак до пода.
bobcho написа:Питам от колко време го имаш, защото износения съединител отделя горе високо.При мен не знам на колко хиляди е съединителя (само аз съм му направил 60 000 почти изцяло градско) и отделя някъде по средата.Колегата К.Одаджийски си смени на неговия Пасат (пълен комплект) и като го карах отделяше по-ниско от моя, но не чак до пода.
не отделя чак на пода,но си е по-ниско от нормалното,а ми се струва,че пружините на някой от дисковете са се охлабили .
-
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="skiper
не отделя чак на пода,но си е по-ниско от нормалното,а ми се струва,че пружините на някой от дисковете са се охлабили .[/quote]
А как разбираш кога са ти омекнали пружините и още един въпрос, може ли тампоните на двигателя или на скоростите да се "удървят" и да се появят вибрации?
не отделя чак на пода,но си е по-ниско от нормалното,а ми се струва,че пружините на някой от дисковете са се охлабили .[/quote]
А как разбираш кога са ти омекнали пружините и още един въпрос, може ли тампоните на двигателя или на скоростите да се "удървят" и да се появят вибрации?
мисля,че като умекнат пружините се усеща присецване,а за тампоните смених само предния,че беше изпуснал тотално,другите не ги знам в какво състояние са.
- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
Има ли вероятност останалите тампони да са се втвърдили и от там да вибририра?
напълно е възможно,но няма как да се провери,просто трябва да се сменят и другите тампони и да се види резултата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Един случай - сменям съединител - комплект, човека си го донесе. След няколко дни - абе некадърник, нам си кво там - прееба се колата?!? Свалям пак скоростите и кво - фланчето дето държи пружините се разнитило и осуква феродовия диск и то на практика не може да отдели като хората - много ниско и с прихъркване.
Дали и при теб не е станал тоя номер? От както я имаш колата ли го прави?
Веднъж ми се случи същото ,гумичката на долната помпа се износва и пуска течност зад нея.Идентични гумички са от задни цилиндърчета на
москвич
50 ст.
стига помпата да няма "бразди"

Петър Петров написа:Един случай - сменям съединител - комплект, човека си го донесе. След няколко дни - абе некадърник, нам си кво там - прееба се колата?!? Свалям пак скоростите и кво - фланчето дето държи пружините се разнитило и осуква феродовия диск и то на практика не може да отдели като хората - много ниско и с прихъркване.
имам я от половин година и така си беше,ще пробвам първо със смяна на тампона на скоростите и ако не помогне ще сменям съединител.
skiper написа:Петър Петров написа:Един случай - сменям съединител - комплект, човека си го донесе. След няколко дни - абе некадърник, нам си кво там - прееба се колата?!? Свалям пак скоростите и кво - фланчето дето държи пружините се разнитило и осуква феродовия диск и то на практика не може да отдели като хората - много ниско и с прихъркване.
имам я от половин година и така си беше,ще пробвам първо със смяна на тампона на скоростите и ако не помогне ще сменям съединител.
възможно е,но не ми се губи спирачната течност.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
koлега,преди да предприемеш каквито и да било ремонти се увери че помпите на съединителя са точните за твоя модел кола