Ниски обороти - решение?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ниски обороти - решение?
Здравейте, притежавам пасат 3 1990 г., 1,8 пълен инжекцион, двигател PB (нали това се гледа, от малкия талон буквите пред цифрите?). Наскоро смених капачка, палец, кабели и свещи. Проблема е, че докато загрее, държи много ниски обороти (прави го и на газ, ако има значение). Като загрее се оправя и работи добре. Майстора се е вгледал на стъпковия мотор, казва, че е от него. И тук е въпроса - вместо промиване, нов и т.н. предлага евтино решение - маха го и слага двустепенен клапан - някой чувал ли е за това и ако да - става ли? (Има предвид, че пуска по - обогатена смес, докато е студен двигателя и после ръчно аз го превключвам - един вид смукач). И само да вметна, че свалях новата капачка да я погледна, има съвсем малко нагар по клемите й и палеца - че не е нормално, не е, на какво да се дължи? Пак да кажа, че на топъл двигател работи перфектно, пали лесно и не харчи много. Съвети? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ниски обороти - решение?
здрасти, карам 1.8 ПФ 107 к.с. - извади внимателно компа/стои под дясната чистачка/-лесно е...развиваш 4 болчета и вадиш платката.на 23 позиция е запоен транзистор тип-дарлингтон/2 в 1/...стува около 1 лв. транзистора управлява степ-мотора/компенсатора/...мисля че беше към 400ма или го занеси на елтехник и му кажи да го направи той.Обясни му какво съм ти написал да направиш...УСПЕХ