бОбина 1.6 AHL
бОбина 1.6 AHL
Здравейте, някой сменял ли е бобина на пасат 1.6 AHL 97г. Че голям зор видях преди няколко месеца със смяната на кабелите , защото са на много кофти място наврени. Та въпросът ми е ако някой се_е сблъсквал с смяна на бобина да каже как се вади и има ли нещо специфично да се прави като се сменя ?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: бубина 1.6 AHL
Пише се колега бОбина.

Re: бобина 1.6 AHL - придърпва
днес смених бобината с голям зор но проблема си остана. преди няколко дни както си карах извън градско , колата почна да придърпва , оборотомера играеше и не вървеше карах н газ -прехвърлих на бензин и пак същата рабато.Вечерта видях че хвърля искра от единия кабел кам бобината , сменях кабелите наскоро и предположих , 4е проблема щее в бобината и затова я сменях. Като я извадих днес , едната лула на бобината беше счупена и цялата бобина напукана . Смених само бобината без комутатора !Първоначално си работеше много добре и като загря и пак същата работа придърпва , невърви а на газ се опитва и да гърми .........даите съвете че в чудо се видях
като сменях кабелите си купих евтини , защоти не ми се даваше 130 лв за беру и си купих някакви италиянски , за кото после ме хвана яд че след няколко дни видях 2 кабела да светят и смених само тези 2-та с кабели беру ,та двата са ми беру а другите 2 някакви ментарлаци . колата не може и да се изфорсира нормално а се форсира на тласаци
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
А свещите как са?Проверявал ли си ги?
Re: бОбина 1.6 AHL
свещите са сменяни преди 3 х.км .Като е студена няма проблеми , загреее ли почват проблемите , забива муцуна , тормози се и невърви
Ако имаш емулатор за газта , много е възможно той да подава грешна информация и от там да няма добра работа на бензин .
привет на снежен Добрич!
WYLIX ,прав е колегата с мнението за смяна и на другите 2 кабела.предполагам 2 и 3. най трудните.но много ме съмняват и свещите макар ,че си писал да са на 3000км.направи тези смени и пиши за резултата ,че има и втори по- лош вариант за проблемът ти!
WYLIX ,прав е колегата с мнението за смяна и на другите 2 кабела.предполагам 2 и 3. най трудните.но много ме съмняват и свещите макар ,че си писал да са на 3000км.направи тези смени и пиши за резултата ,че има и втори по- лош вариант за проблемът ти!
как да разбера дали има емулатор на газта ?
а за свещите като се пооправи малко времето ще ги погледна , както и кабелите .Сега при нас е -10 градуса
не ми се пипа нищо по колата 
а за свещите като се пооправи малко времето ще ги погледна , както и кабелите .Сега при нас е -10 градуса