Смених бендикс и пак проблеми на пасат б3 седан
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Смених бендикс и пак проблеми на пасат б3 седан
Здр., колеги. Проблемът ми е следният: колата не палеше от първия път винаги, а издаваше странни шумове. Единият шум се чува тънко - именно от бендикса, а вторият се чува по-рядко - той е по-дебел и е като стържене на метал или нещо подобно. В това се състои проблемът. Свалих стартера и бендикса очевидно си беше заминал - смених го и се оправи тънкият шум, но този, вторият, който бие на стържене, го прави отново, макар и много рядко - само веднъж за 3 дни, от както съм сменил бендикса. Какъв е сега според вас проблемът ? Пасат-1.8ми-89год
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Втулката
Ами за тази втулка само съм чувал, а и когато бях пуснал тема за нея ми стана ясно, че било сложна процедура смяната й. Иначе и аз мисля, че е от нея, защото стартера си е добре - аз съм го почистил основно. А и това го прави много рядко и по това съдя, че по вероятно е от втулката в кожуха. Хайде ако сте сменяли ми обяснете как става и дали ще успея сам да си я сменя, че в нашия град няма кадърни майстори....хелп
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Може и да опиташ ама не знам дали може да я смениш сам. Изглежда просто, ама не е чак толкова. Сваля се стартера, след това се вади втулката, най-лесно става с метчик-навиваш го във втулката и дърпаш, като се молиш да излезе. След това набиваш новата втулка (хубаво е да имаш подходящ дорник) и след това монтираш пак стартера. На думи е лесно.
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
"???????????/
А какъв размер трябва да е метчика - те нали имат размери; не_може ли с бормашина някак да го направя ?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: "???????????/
valioboy написа:а какъв размер трябва да е метчика те нали има размери,неможе ли с бормашина някак да го направя

Не знам дали схващаш идеята-метчика нарязва резба във старата втулка и когато го дръпнеш втулката излиза с него (сякаш са болт и гайка). Освен това втулката е доста навътре в кожуха, та може и да се наложи леко удължение за метчика. Мисля че размера беше 6мм. но не съм сигурен

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: "???????????/
dlug написа: Освен това втулката е доста навътре в кожуха, та може и да се наложи леко удължение за метчика. Мисля че размера беше 6мм. но не съм сигурен, или 8мм. ...не помня деа
Бе ич даже не е леко... Поне 10 санта удължителче ти трябва

Ама не е идеята да дърпаш, а като продължиш да навиваш върха на метчика да опре в метала отсреща, а втулката да почне, по направилата се вече резба, да се навива по метчика и да излиза като тапа от вино

Аз я секнах с едно много фино секачле и после си извадих парченцата с пинсетка, ама все едно не съм си признал, щото това не е правилния начин
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смениь бендикс и пак проблеми на пасат б3 седан
Не съм сменял втулка, явно на новият бендикс му трябваше малко време да се позапили - направи го 6-7 пъти и вече нямам такива проблеми!