Убедих се че има много знаещи и хора които могат да погнат във този форум. Не веднъж съм намирал адекватни решения тук за което съм благодарен на всички. Затова има няколко питания ако някой се е сблъсквал с подобно нещо.
Става въпрос за Пасат Б5 1.8 20v 99г. Имах проблем с паленето когато двигателя е студен. Прекъсваше, гаснеше и докато не загрее до около 60 градуса хич ко нямаше (имам газова но затова малко по-надолу) после след 60 градуса пак прекъсваше но от време на време. Преди 5 дни ми изчистиха Дросела и проблемите като че ли отшумяха, но човека който ми го чисти ми каза че Ламбдата е за смяна не показвала никакви изменения при работа(веднага след като е изчистил Дросела я е мерил). От личния ми опит с прецаканите ламбди ако тя се е прецакала би трябвало разхода да ми се вдигне поне по 1.5 т.е. да ми харчи 15 бензин, но не е така харчи ми около 10. Логични ли са мойте заключения или аз нещо незнам. И още едно питане ако се опитам да карам на газ след като превключа работи като трактор (прекъсва) газовата е свързана с Ламбдата. Бях чел за един клубен майстор (мисля от Люлин) дето се занимава с газ но немога да му намеря кординатите във форума ако някой има пресни спомени ще съм много благодарен да ги напише.
Благодаря предварително.
Ламбда сонда. Питане
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Ламбда сонда. Питане
Майстора да не е The Machine?Обаче не е в Люлин!
- draior
- Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- Двигател:
- Контакти:
pas1.8mi написа:Майстора да не е The Machine?Обаче не е в Люлин!
Май е той. Мерси много.
От понеделник ще го посещавам

- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имахо подобен проблем на моя пассат и се оказа една букса на капачката на палеца...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Nikolai Roev написа:Аз имахо подобен проблем на моя пассат и се оказа една букса на капачката на палеца...
В5 1.8 20V с палец...няма

Иначе по повод проблема :
-като ходиш при колегата (Иво The_Machine) ще види с диагностиката дали сондата работи или не.
-също така щом газовата ти е свързана с ламбдата значи е газови инжекцион и ще може да погледне и нея.
- cecg
- Автомобил:
- Двигател:
kolega smenqi lamdata az taka karam golf 3 bez lamda i mi ka4i razhoda s 2-3 litra na 100 km samo4e na gaz nqmam problem samo na benzin
Последна промяна от radotom на Пон 18 яну 2010 17:00, променено общо 1 път.
Причина: Кирилица!
Причина: Кирилица!